Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Cornel Ivanciuc, o spune pe fata! „Autorul exploziilor de la Sighet este Doru Ioan Tărăcilă!”

Posted by peceresoare pe 23 februarie 2012


Fostul angajat al securitatii, in cunostinta de cauza, Cornel Ivanciuc, de loc din Sighetu Marmatiei, o spune pe bune :

citat: „Autorul exploziilor de la Sighet este Doru Ioan Tărăcilă!  … a câștigat prin tot felul de manevre dubioase, licitația de execuție a rețelei de distribuție de gaz în Sighetu Marmației. Intrarea i-a făcut-o colegul său din Senat, Petru Godja, iar facilitățile au fost accelerate prin diligențele soției senatorului Godja, Eugenia Godja, primarul PSD al Sighetului.”

mai multe pe  www.catavencii.ro

Sa nu uitam ca în perioada manevrelor, la conducerea guvernului era infractorul dovedit Adrian Năstase (în 2003 când pe 15 iulie, Comisia de evaluare a ofertelor a atribuit contractul de concesiune nr. 190 din 25 iulie 2003 –  €œServiciul de distribuție a gazelor naturale în municipiul Sighetu Marmației €, firmei din Călărași, pentru durata de 49 de ani. … BERG care a scos, Dumnezeu și PSD-ul știe cum, 180 de puncte, și a castigat. www.gazetademaramures.ro  Tăriceanu și echipa lui de liberali … cu majoritate în parlament asigurata de Tărăcilă, Godja et. comp. a continuat favorizarea… Cum a continuat și asocierile în diverse frații (vezi mai jos ”casa vinului”)

Doru Ioan Taracila de Calarasi, Sighet ...

Doru Ioan Taracila de Calarasi, Sighet …

Firma BERG SYSTEM GAZ S.A. administrata acum de „doctorul” în inginerii cu apa – Costin Berevoianu – consilier al „independentului” Sorin Oprescu este acuzata de parchetul general de exploziile din Sighetu Marmației. Pana sa fie administrator aici, Berevoianu a fost directorul companiei Gaz Sud SA – preluată, în 2010, de către fondul ceh de investiții PPF și director general la GRUP DEZVOLTARE RETELE  S.A.

Pe 11 Decembrie 2007 Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Gaz Sud de către Ligatne Limited „Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică realizată de către Ligatne Limited Cipru, prin dobândirea controlului unic direct asupra societăţii comerciale Gaz Sud SA Ghermăneşti.”… „Ligatne Limited Cipru este societatea vehicul de tranzacţie a PPF Investments Limited Jersey, prin intermediul căreia s-a realizat operațiunea de concentrare economică. ” „Gaz Sud SA Ghermăneşti are ca principal obiect de activitate distribuirea şi comercializarea combustibililor gazoşi prin conducte. Aceasta societatea acționează pe arii restrânse în zona de sud a României, fiind titularul a 6 contracte de concesiune de distribuţie de gaze în localitățile Snagov, Moara Vlăsiei, Ciolpani, Gruiu, Cornetu şi Pantelimon.”

Revenind la exploziile din Sighetu Marmației, consilierul lui Oprescu a recunoscut ca oprirea gazului pe magistrala cu pricina a fost efectuata de firma pe care o administrează , BERG GAZ, la ora 14:00, dupa 4 (patru) ore de la a doua explozie. In urma celor doua explozii, 21 de persoane au fost rănite, dintre care 17 au fost spitalizate. 11 victime ale deflagraţiilor din Sighetu Marmaţiei sunt în continuare internate la Spitalul de Arși din Capitală.  Nenorociții ăștia ” au reușit” să nenorocească pe viată 21 de oameni. Urmele arsurilor nu vor mai fi înlăturate din vietile celor raniti. CE PEDEAPSA AR MERITA NEGLIJENTELE CRIMINALE ALE REPREZENTANTILOR FIRMEI DE GAZE, cu actionar majoritar o firma din Cipru. 

Costin Berevoianu, reprezentant al Berg Sistem Gaz, care este şi consilier al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat pentru o publicație locală că avaria la rețeaua de gaz a fost provocată de temperaturile scăzute. „S-a găsit problema. Este vorba despre o fisură pe o sudură, care s-a produs din cauza condițiilor meteo, mai precis a gerului. (Mediafax.ro) Auzi exprimare de „doctor” inginer „s-a gasit problema” . De fapt „problema” e cum de s-a fisurat din cauza gerului o sudura la 2 metri adancime sub pamant, pe pat de nisip si au rezistat cele de la nivelul suprateran si aici ma refer la conductele care duc catre instalatiile casnice si industriale aflate, cum e si normal, pe pamant!

Acum este bine cunoscut ca actionarii initiali ai firmei anchetate penal au vandut actiunile , in 2010, catre o firma din Cipru, Anumersus Co. Ltd- oras Limassol, strada: Krinon nr. 16. Conform Ev.z. actionarii lui Anumersus sunt doua firme off-shore : D.A. Secretarial Limited şi D.A. Accounting & Secretarial Limited administrate de dna Athinoulla Neofytou.

D.A. SECRETARIAL LIMITED are sediul la aceeasi adresa cu Anumersus.

Director ID : 907669498 ; Month/Year of Birth: 01/1970 adresa: 16 Krinon Street, Limassol, 3110, Cyprus

In Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 2853 gasim: demisia „Ivo Nejdl, Gheorghe Stan, Peter Braun, Costin Berevoianu și Vasile Iuliana Roxana din funcția de administratori ai Societății (GAZ SUD SA) începând cu data de 1 aprilie 2009.” Ei au fost inclocuiti cu  Excation – S.R.L administrator Gheorghe Stan, Fokus Invest – S.R.L administrator Peter Braun si un cetatean ceh: Marek Herold.

Pe Costin Berevoianu îl găsim asociat în frăția „Casa Vinului SRL ” firma înființată în 2004 fondatori: Ernest Virgil Popovici,  33,4 %, Sorin Alăzăroaie,   33,3 %, și Florian Nițu,  33,3 %; – administratori: Michel Louis Marcel Carcassonne, cu o durată a mandatului de 4 ani, și Sergiu-Dan Celebidache, cu o durată a mandatului de 4 ani; Printre actionarii cooptati alaturi de Berevoianu ii gasim pe Calin Popescu Tariceanu, Nicolae Badea (Dinamo) , Gilda Lazar (JTI), Dan Pascariu, Dinu Patriciu, Albert Paszkany (CFR Cluj), Silviu Lucian Boghiu (fost director general al SC “Electrica” SA Bucuresti, trimis in judecata pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, luare de mita, spalare de bani, delapidare, fals in inscrisuri, fals intelectual la legea contabilitatii si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, achitat in ian. 2012).

activitatea cf. cod. CAEN: CAEN: Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate 

acționari CLUBUL VINULUI – S.R.L publicați în M.O.  partea a IV-a nr. 1183 / Data: 12 APR. 2005

casa vinului

casa vinului

Nr. // Nume // participare   profit și pierderi

  1. Sergiu-Dan Celebidache 2,00 % (prieten si asociat cu Tariceanu)
  2. Paraschiv Vasile 4,00 %
  3. Ernest Virgil Popovici 4,00 % (avocat “POPOVICI NIȚU & ASOCIAȚII”)
  4. François Noel Marchand 4,00 %
  5. Dan Corneliu Pascariu 4,00 % (bancher UniCredit Tiriac Bank)
  6. Sorin Alazaroaie 2,00 % (fost sef al corpului de control al P.M. – Boc !!! omul lui 16. si fost angajat la 3.)
  7. Florian Nițu 2,00 %
  8. Dan Costache Patriciu 4,00 % (aka Dinu Patriciu, fost Rompetrol actual Mic.ro)
  9. Gilda Lazăr 2,00 % (fosta ziarista, director la tigari JTI, actualmente sotia lui 5.)
  10. Lesly Tedesco 4,00 %
  11. Lucian Vlad 2,00 %
  12. Stephan Max Johannes Braune 2,00 %
  13. Silviu Lucian Boghiu 4,00 %
  14. Gabriel Aurel Popoviciu 4,00 % (dezvoltator, ginerele lui Ion Dincă, asociat uneori cu 16.)
  15. Corina Daniela Popovici 2,00 %
  16. Árpád Zoltán Pászkány 4,00 % (dezvoltator, CFR Cluj, seful din umbra al lui 6.)
  17. Anthony Trevor Gibbs 2,00 % (import medicamente Tamisa Trading)
  18. Gabriel Ionel Zbircea 2,00 % (fost presedinte al AVAS)
  19. Michael Peter Lloyd 2,00 %
  20. Nicolae Badea 2,00 %  (Dinamo, computere, ginerele lui Ion Dincă, cumnat cu 14.)
  21. Costin Berevoianu 2,00 % (consilierul lui Sorin Oprescu, administrator BERG GAZ )
  22. Dorin Suciu 2,00 %
  23. Radu Alexandru Macovei 2,00 %
  24. Mugurel Filipescu 2,00 %
  25. Nicholas Abaco 4,00 %
  26. Bogdan Bartolomeu 2,00 % (sotul Ilincai Preoteasa, fiica a comunistului Grigore Preoteasa si prima soţie a lui Adrian Năstase PSD – proaspat condamnat cu executare.)
  27. Leonid Erhard Oliver Rădulescu 2,00 %
  28. Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu 2,00 %
  29. Gunsbourg Marc L.J. 2,00 %
  30. Ciorca Vasile-Florin 4,00 % (administrator al CFR- ului 16.)
  31. Valentin Feodorov 2,00 % (proprietar IRIDEX GROUP)
  32. Alexandru Ciolan 2,00 % (fresenius aparatura pt. dializa)
  33. Răducu George Furnica 2,00 % („vanator de capete”)
  34. Fereyre Claude Georges 4,00 %
  35. Vasile Iuga 2,00 %
  36. Sorin Lucian Ioan Dan 2,00 %
  37. Mihai Ovidiu Focsa 2,00 %
  38. Eugen Ovidiu Mantho 2,00 %
  39. Total 100 %

în 2006 celor de mai sus li s-au adăugat : 1. dl Doru Potecea 2. Sebastian Vlădescu 3. Turcan Viorica 4. Călin-Andrei Zamfirescu 5. Richard Moat 6. Obie Luschin Moore 7. Paul Badea 8. Valerian Mareș 9. Bayraktaroglu Ibrahim Celal 10. Michael Murray Kenington 11. Michel Louis Marcel Carcassonne 12. Regis Charles Claude Mougel

In apr. 2008 s-a schimbat forma juridica a Societății din societate cu răspundere limitată (S.R.L.) în societate pe acțiuni (S.A.).

Pana la urma ma vad nevoit sa-l contrazic pe Ivanciuc. Nu Tărăcilă este vinovat pentru exploziile de la Sighetu Marmației. E vinovata clasa politica și „oamenii de afaceri” paravan cu catrafusele puse la loc sigur, prin Cipru sau în alte paradisuri fiscale. Ridica o afacere de la zero în distribuția gazelor sau energiei electrice, obțin aprobări și autorizări, obțin concesionari  pe 49 de ani și deschid exploatările cu credite bancare pt. care pun gaj acțiunile și contractele de concesionare. Muta firmele sa zicem din Călărași în București și schimbă întâia dată acționarii și administratorii. Urmează inițierea unui Ltd. în Cipru, să zicem la Limassol, la numărul 16 pe strada Krinon (o cutie postala pe un teren viran). Ca niște pescari care au aruncat momeala așteaptă peștele cel mare. Si acesta vine virând banii tot prin Cipru sau Caiman … restul e cunoscut de anumite organe. Sigur.

PS – la aceeași adresa din Limassol (Krinon 16) își are sediul și o firma la care PSD e dator vândut: Ocean Zone Energy Ltd !!! Conform lui Dan Badea . Tot pe Krinon la numărul 16 apare și Katopolis Holding Ltd firma căreia PSD-istul Petrică Paraschiv i-a cedat acțiunile la firma Tipart Group. (aceeași sursă: Dan Badea)

actualizare 8 martie 2012 – a fost reținut Valer Faur, director executiv al Berg Sistem Gaz, în perioada 2005 – ianuarie 2007, prin natura atribuțiilor de serviciu, având competențe în ceea ce privește edificarea rețelei de distribuție a gazului metan în orașul Sighetu Marmației, “a întocmit în fals documentele tehnice (procese verbale de recepție, procese verbale de vicii ascunse şi procesele verbale de dare în funcțiune), atestând prin aceste acte că lucrările efectuate corespund calitativ și tehnic și respectă proiectele de execuție”.
Potrivit procurorilor, procese verbale întocmite de Valer Faur vizează lucrări efectuate și date în folosință în anii 2005-2006, iar prin aceste semnături s-a atestat în mod nereal faptul că au fost verificate de către comisia de recepţie lucrările executate şi că acestea corespund proiectelor. “Faptele reținute în sarcina numitului Faur Valer (cele cu privire la nerespectarea proiectului de execuție) au creat condițiile favorizante pentru fisurarea conductei de gaz (constatată de organele de cercetare penală în data de 19 februarie 2012), urmată de infiltrări de gaz în subsolul imobilului, urmate de producerea a două explozii în data de 19 februarie 2012. Aceste explozii au avut drept urmare moartea unei persoane şi vătămarea altora (dintre care 12 persoane sunt internate şi în acest moment, prezentând arsuri în grade diferite de gravitate). De asemenea, a fost distrus imobilul mai sus arătat, printre consecințe fiind și oprirea furnizării energiei electrice şi a gazului metan pe cele două străzi, aspect de natură să blocheze activitatea mai multor instituții publice (judecătorie, parchet, trezorerie)”,În 5 martie, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de dirigintele de șantier Daniel Râşnoveanu şi de Vasile Virlics, responsabil de lucrări în cadrul firmei Berg Sistem Gaz, acuzați de ucidere din culpă (o persoană), vătămare corporală din culpă (14 persoane), distrugere din culpă cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată. In perioada respectiva, administrator al BERG GAZ SISTEM era Enache Gheorghe Răsvan, care cf. M.O.  partea a IV-a nr. 2377 din 13.9.2007 avea o participare la capitalul social de 72,83633 % fata de  83,3654 % in 2005 (M.O.  partea a IV-a nr. 2644 din 17.8.2005). Enache Gheorghe Răsvan este și cofondator al BERG GAZ SISTEM . (M.Of.  partea a IV-a nr. 0436/ 8.3.2002).

3 răspunsuri to “Cornel Ivanciuc, o spune pe fata! „Autorul exploziilor de la Sighet este Doru Ioan Tărăcilă!””

  1. Gilda Lazar said

    De la „9.” catre autorul acestui text anonim, format, se pare, la „scoala SRS”:

    „Drept la replica” (poate fi considerat si „erata”)

    A se corecta, in paranteza de la punctul 9, in loc de „(…tiitoarea lui 5.)” se va scrie „(…sotia lui 5)”.

    Sunt „convinsa” ca e o scapare, la fel ca si amestecul aiuritor (fara nici o legatura cu Prefectura) de informatii trunchiate, culese de aiurea, neactualizate, dar cu pretentii de acuratete, sau de melanjul de nume, majoritatea cat se poate de onorabile, asupra carora se incearca o contaminare prin suspiciune.

    Nu intru in detalii pentru rest, ca nu e treaba mea, dar semnalez ca mai e o scapare si la cifra care reprezinta participarea mea la Clubul Vinului. Nu e 2% (sic!). Ghici cat e.

    Si, oricat de tare m-as stradui, nu vad in ruptul capului legatura dintre statutul meu matrimonial si cel patrimonial (actionariatul in Clubul Vinului), dl Taracila si nefericitul eveniment de la Sighet.

    • De la autor catre 9.
      sunt format la „scoala” SRS asa cum dvs. sunteti fumatoare sau cum nu sunteti „membru cooperator” Asta daca intru adevar sunteti cine ziceti … intre timp vecinul dvs. cel cu „scoala” ( SRS ) s-a inrolat – din 19 ian 2012 – in PNL, alaturi de un asociat al Dvs., Dan Costache Patriciu.

      Cu privire la starea matrimoniala am tinut cont de erata dvs. si am corectat deja. Multumesc pt. info. Era starea la 2005 si nu cunosteam „actualizarea” … mea culpa si casa de piatra.
      Cat despre informatii, revedeti-le va rog netrunchierea! Majoritatea au sursa ziaristi cum ati fost si dvs. pe vremuri (o tempora, o mores – О времена! О нравы!) sau Monitorul Oficial. Eu doar le-am pus cap la cap si astfel am ajuns sa constat obiceiul domnului Berevoianu de a conduce firme cu actionariat pe strada Krinon din Limassol – Cipru. Cum domnul Berevoianu este ACUM, in 2012, consilierul primarului capitalei – prezidentiabilul Sorin Oprescu, am considerat normal (pentru un alegator) sa cunosc asocierile domnului Oprescu via domnul Costin Berevoianu. Si asa am gasit CLUBUL VINULUI, unde alaturi de dl. Berevoianu s-au adunat inca alti 49 de actionari, intr-un melanj cum bine definiti dvs., crema fiind primul ministru de atunci, un ministru de finante, un sef al corpului de control al primului ministru, un bancher renumit si consoarta lui, un arhitect petrolist ce avea sa devina cel mai bogat roman in viata si lista onorabililor poate continua. Spre deosebire de Dvs, care considerati doar partial ca aceste nume ar fi onorabile, eu ii consider pe toti cetateni onorabili ai Romaniei noastre libere si democrate, cetateni cinstiti care nu-si fac ca altii ofsoruri pe terenuri virane din Cipru, unde sa-si exporte profiturile si de unde sa-si aduca negrii pentru zile albe. Succesiunea relatarii mele tine de logica si de corecta informare.
      PS – La ultima strigare 11 ian 2007 … din monitorul oficial ” dna Gilda Lazăr deține un număr de 258 părți sociale … reprezentând 2,9 % din capitalul social total al societății;

  2. iuliana said

    Buna ziua va salut si va respect ca de la om la om

Lasă un comentariu