Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Mihai Gadea, absolvent de teologie, nu stie cine a fost Maria Magdalena

Posted by peceresoare pe 17 aprilie 2009


gadea3Maria_Magdalene_crucifixion_detail

Mihai Gadea, in emisiunea Sinteza zilei din 16 apr. 2009, la care au mai participat Mircea Badea, Mircea Radu, Tudor Chirila si Mircea Diaconu, a dezbatut cu manie proletara problema lui Dumnezeu, a lui Isus , a Mariei Magdalena si a legaturii muritorilor cu acestia. Plecand de la cv-ul lui Mihai Gadea de pe kappa.ro „Este licentiat in teologie , la Universitatea Bucuresti si doctorand in istorie la Institutul de studii istorice „Nicolae Iorga”.” am ramas siderat de faptul ca un absolvent de teologie – avea ca optiune sa profeseze ca preot? – este aproape de limita inferioara a inculturii in materie de religie crestina. Iata ce teme imbecile a reusit sa initieze:

„daca ai vorbi cu Dumnezeu ce i-ai cere?

„care sunt pacatele romanilor” „care este pacatul de neiertat”
trupa vama a debutat albumul „Dumnezeu nu apare la stiri” si pe un Tudor Chirila de nerecunoscut :

tudor-chirila3

Ca emisiunea a fost un fel de gluma in postul mare o arata si jocurile celor 2 Mircea sau mimica celui de-al treilea:

mircea-diaconu 2x-mircea

Capacul insa a fost pus de teologul in adventism – Gadea care a confundat-o pe Maria Magdalena cu adultera batuta cu pietre. E ca si cand un medic ar fi spus ca inima e in stomac ! Gadea, Gadea de ce oare te-ai facut teolog advent ? doar de dragul unei diplome? Pacat de anii petrecuti prin facultatea aia ! N.B. – Maria Magdalena era mentionata in textele crestine ca fiind „apostolul apostolilor”, asta pana prin sec. III.

Mihai Gadea CV – Biografie = numele sau adevarat este Emanuel Mihai Gidea (Gadea) numele de familie este cu i din i si nu â din a ; este nascut pe 10 ianuarie 1977. Dupa terminarea liceului a urmat si absolvit Facultatea de Teologie Adventista. La terminarea ei gurile bune zic ca i s-a propus să ramana asistent dar a ales calea lui … Silviu Prigoana, care i-a propus să vină la (i)Realitatea TV. Intre 2002-2004 emisiunea lui Gidea (Mihai Gadea) „In centrul atentiei” produsa de HOPE (speranta) MEDIA, a fost difuzata pe Realitatea TV. A mai vorbit pe Radio Vocea Sperantei (orientare adventista) De acolo, alegand un alt mogul TV, s-a mutat la Antena 1 (in 2004) dupa care la Antena 3 unde emite Sinteza zilei si la Antena 2 unde este director general. La Sinteza Zilei a fost o perioada in care i-a avut invitati pamanteni si permanenti pe Octavian Paler si Ion Cristoiu. Dupa plecarea primului (dintre noi) si mutarea celuilalt in alte zone de libertate in miscare, emisiunea a decazut in vulgaritate si a capatat tente de coterie fiind acum in zona subterana si promiscua a mediei orientate politic. Altfel este casatorit cu Agatha Kundri, fosta Memete Kundri, intr-o vreme redactor la Radio Vocea sperantei Timisoara, banuiesc fiica pastorului adventist Pavel Memete din Timisoara.

vezi si MIHAI GADEA – adventist de ziua a 7-a ?!!

57 răspunsuri to “Mihai Gadea, absolvent de teologie, nu stie cine a fost Maria Magdalena”

 1. Julia said

  Domnule, cred ca dumneata nu te pricepi deloc la cultura religiei crestine. Maria Magdalena ESTE cea care a fost adusa la Isus si care fariseii vroiau sa o ucida cu pietre, fiind prinsa in flagrant. Asadar, avea dreptate Mihai. Mai citeste inainte sa comentezi…

  • doamna Julia – la fel ca si Mihai Gadea – sunteti intr-o pozitie gresita fata de Maria Magdalena !! Imi permit sa va corectez pentru ca eu chiar am citit de la un capat la altul Noul Testament: Nicaieri nu apare mentiunea ca Ea ar fi fost o prostituata sau o adultera. Adultera la care va referiti ca ar fi fost adusa in fata Invatatorului este o simpla femeie cu care „fariseii si carturarii” (sic!) au incercat sa-l prinda pe Isus : ” Moise ne-a poruncit in lege ca pe unele ca aceasta sa le ucidem cu pietre. Dar Tu ce zici?” … si Invatatorul le-a raspuns ” Cel fara de pacat dintre voi sa arunce primul cu piatra” …, dupa ce a ramas singur cu ea: ” Nu te osandesc nici eu, mergi, de acum sa nu mai pacatuiesti.” Isus este un schimbator de legi si un umanizator in sensul modern. De la legea lui moise (bataia cu pietre, talionul) El aduce iertarea si intoarcerea obrazului… De aceea va iert si eu lipsa de informare si sper ca acum sunteti (si dvs. si Mihai Gadea) lamuriti. Mihai Gadea ar trebui sa dea un drept la replica Mariei Magdalena, in aceeasi emisiune si la ora de maxima audienta- nu de alta, dar observ ca infomatiile deformate, indradacinate in mentalitatea colectiva de cenzorii adevaratei istorii a mesajului Measianic, continua si dupa mai bine de 2000 de ani sa ne opresca in ajungerea la Adevar.

   • peceresoare said

    Maria Magdalena este mentionata in Noul testament de 10 ori – prima oara in patimile Mantuitorului:
    ” Si stateau, langa crucea lui ISUS, mama Lui si sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, si Maria Magdalena
    „Deci Isus, vazand pe MAMA SA, si pe UCENICUL PE CARE IL IUBEA stand alaturi, a zis mamei Sale: Femeie, iata Fiul tau !”
    „Apoi a zis Ucenicului: Iata Mama Ta! Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.

    Sunt convins ca fragmentele de mai sus clarifica cine este „Ucenicul” si probabil doar trunchierea textului si ascunderea unor alte informatii fac ca greutatea intelegerii mesajului – sa persiste. Am vizitat mormantul Mamei Maria din Efes – Turcia si am ramas uluit cum un popor musulman poate venera (nu numai turistic) pe Mama lui Isus. De altfel atat Isus cat si Mama Maria sunt recunoscuti si mentionati in Coran !!! Am aflat asta din textele afisate pe casa unde se presupune ca ar fi murit Fecioara Maria….

   • californianul said

    Sunt complet consternat de incultura religioasa si biblica a unor indivizi, care se arunca in discutie, ca niste neinotatori, in valurile involburate ale unor ape adanci.. Si aceasta, numai pentru a face o demonstratie si o parada de „inalta tehnica” a inotului Imi este jena de rusinea si bunjul simt pe care acesti „exegeti” nu le au atunci cand se arunca naiv si incompetent in atacuri de cuvinte pe teme pe care nu le stapanesc suficient de necasar ca sa evite dezaprobarea si rusinea. Un elev de clasa I-a elementara interpeleaza si apare pe ring in costum de sportiv in fata unui partener, care se afla la absolvirea studilor superioare, si care din politete nu vrea sa opercuteze prea mult pe cel din fata lui.. Sfatul meu sincer (din cate ii cunosc eu pe studiosii adventisti)este ca daca va intereseaza o interpretare biblica si poate cea mai reala,mai adevarata si mai verificata multilateral, mergeti cu incredere si audiati un teolog adventist..Nu ve-ti fi dezamagiti atunci cand ve-ti veni la el, fara geamantanul incarcat cu traditie omeneasca/ bisericeasca, cu prejudecati neverificate, cu sintome de alergi morbide la diferitele nomenclaturi ale diferitelor religii si doctrine..
    Si inchei asa cum a mai spus un scrib interlocutor: Mai citeste,dar si studiaza..

   • salut America, salut California cu al ei San Bernardino… sau ma rog doar IP -ul locat pe acolo. In rest comentariul apare pe blog doar pentru hazul spumoseniilor de limba romana, un text „pe nas” si cu un probabil accent fonetic de balta … americana. Dar totusi Limba Romana e prea frumoasa ca sa merite sa fie uitata! Pentru unii dintre noi e ca mersul pe bicicleta, pentru altii ca un mers pe sarme de pian dezacordat. Deci domnule din California adventa VETI se scrie cum se aude! fara liniuta. Iata cum intrand pe blogul meu va mai aduceti aminte de scoala generala normala, pana vineri si uneori si sambata. Iar pentru cei ce doresc sa-si elimine IN-ul din incultura religios crestina ii indemn sa citeasca ” VIATA LUI ISUS ” (Storia di Cristo) de Giovanni Papini , dupa care sa o reciteasca PRINTRE RANDURI. Multe adevaruri sunt acolo !

   • PS – Faza cu baiatu’ de clasa I-a „in ring cu un partener care se afla la absolvirea studilor superioare” neaga posibilitatea existentei unui fragment descris in biblia de care sunteti (atat de?) patruns (sic!). Ca un frate mai mare, va las placerea si silinta de a descoperi singur fapta respectiva (indiciu – e din Noul Testament)

  • Adrian said

   Pai Mihai Gadea o fi terminat teologia dar el este ADVENTIST DE ZIUA A 7-a o secta crestina.

   • Intr-un articol semnat de Marina Dohi + Cristina Ologeanu + Alina Erimia, aparut in CLICK nr 331 – miercuri 6 feb 2008 se afirma: citez mot a mot „Mihai Gadea a facut Teologie Adventista” … „El a absolvit Facultatea de Teologie Adventistă” „si-a dat doctoratul nu in jurnalism, ci in istorie! Gadea, … a obţinut titlul de doctorand în istorie la Institutul de studii istorice Nicolae Iorga cu lucrarea “Ionel Brătianu şi epoca sa””. Tot sapand dupa adventistu’ Gadea am aflat ca este casatorit cu Agatha-Kundri Gadea, sales account manager al firmei AVITECH – care, „potrivit propriilor estimari, …are o cota de peste 50% din piata locala de sisteme pentru videoconferinta” – sursa ZF.ro. tot pe aceeasi cale a adventului am gasit ca Mihai Gadea insotit de Mircea Badea au facut pe traducatorii la concertul HERITAGE din Iulie 2009 ( o formatie adventista de canto-muzica vezi: http://www.rufeleinpublic.ro/tag/adventist/) Sa fie si Mircea Badea adventist ? Dupa mai multe site-uri internet acelasi Mihai Gadea a facut parte din grupul ” Enthousiasmos” de muzica adventista – voi reveni cu info

 2. Julia said

  Maria Magdalena este sora Martei si a lui Lazar. Unchiul lor Simon – chipurile au grija de ei, ramanand orfani – o initiaza pe Maria in „arta prostitutiei” punand-o in „serviciul” unor oameni importanti din societate. Ea se muta in Magdala, de rusinea suferita in urma drumului pe care a luat-o. Fariseii si carturarii i-au pregatit un flagrant, barbatul cu care fusese prinsa, era pus special de ei, ca sa o poate aduce inaintea lui Isus. El nu o condamna, asa cum se asteptau ceilalti si Maria ii ramane profund recunoscatoare, de altfel schimbandu-si complet stilul de viata. Ea este cea care sta la picioarele Mantuitorului in casa parinteasca alaturi de Marta(care era mai preocupata de comfortul oaspetilor) si Lazar (pe care Isus l-a inviat).

  Tot Maria Magdalena este cea care in saptamana dinaintea rastignirii, in casa unchiului Simon, pocait de data asta, ea il unge pe Isus cu un mir foarte scump. (Ea, dupa ce se pocaieste de trecutul sau, vinde casa din Magdala si se intoarce impreuna cu Marta si Lazar – fratii ei.) Admonestarea blanda a lui Isus pt Simon (care se gandea cum poate Isus sa accepte darul ei, stiind trecutul ei…) ii raspunde gandului pe care il avea despre nepoata sa Maria. Ea a ramas intotdeauna aproape de Mantuitorul, inclusiv o regasim la mormantul lui Isus si Isus i se arata ei prima data dupa inviere. „De ce plangi Marie?”, cand ea credea ca este gradinarul…

  Ucenicul caruia i se adreseaza Isus, este Ioan (vizionarul, care mai tarziu exilat pe insula Patmos – scrie cartea Apocalipsei) si o incredinteaza in grija lui pe Mama Sa – Maria, la al carei marmant ai fost, este amintita in Coran si respectata si de crestini si de musulmani.

  Nu este vorba de trunchierea adevarului, ci de o intelegere ampla a unor persoane amintite in Noul Testament. Isus este intruchiparea iertarii si a iubirii, aceeasi pe care o poarta si Dumnezeu pt aceasta lume.

  De aceea si eu te iert, pt intelegerea pe care o ai si apreciez cunostitele tale. Intotdeauna se poate mai mult.

  O zi buna!

  • peceresoare said

   doamna Julia – nu intru in polemica cu dvs. si consider topicul incheiat nu inainte de a va spune: cred ca sunteti influentata foarte mult de „cultura crestina” din cartile care interpreteaza biblia in sensul dorit de biserica. Eu cred doar in mesajul Noului Testament unde, mot-a-mot, de Maria, sora lui Lazar si a Martei se aminteste sec: Maria si conform bisericii ortodoxe, nu are nici o legatura cu Maria Magdalena – a fost interpretarea cenzorilor clericali ai papei Grigore cel mare, cenzura cu reminescente pana-n zilele noastre, sa o identifice cu „prostituata” sau cu „adultera” cand ea a fost o femeie virtuoasa pe toata perioada vietii. Daca intrebati un preot adevarat o sa va spuna ca toate informatiile arata ca a murit in Efes (Asia minor) , unde a plecat cu cea incredintata ei – Fecioara Maria. Ioan a ajuns acolo mult mai tarziu (probabil dupa ce a scris Apocalipsa?). Daca veti apuca drumul Efesului o sa aflati mai multe dacat din „cartile crestine” cu care sunt indoctrinati teologii de azi sau de ieri si oameni normali, altfel oameni morali si cu frica lui Dumnezeu insa incorsetati si opriti sa cunoasca Adevarul. Mesajul meu este doar un umil indemn spre a-l gasi, singura, pe el – Adevarul din „Calea, Adevarul si Viata”.

 3. CA 3D said

  Daca va uitati mai bine, o sa vedeti ca ELENA UDREA, este reancarnarea celei care a fost MARIA MAGDALENA, plus mult tupeu.
  Mare atentie la ELENE! Razboiul TROIAN s-a declansat tot de la o ELENA.

  • Parerea mea este ca Elena din Udrea se crede un fel de Eva Peron, de aici si ideea cu abrevierea „EBa”, ca doar d’aia i-a oferit domsoarei , „mocca”, sediul de campanie. Referitor la reincarnare : combat teza dvs. pe motivul ca spiritele mari evita evita caracterele predispuse a fi mici. Si viceversa e la fel de valabila.

 4. Florin said

  Nu ai la ce sa te astepti la niste oameni care vorbescu de religie, dar nu au citit in viata lor 5 pagini din Biblie ! ( fie ea si masluita asa cum e azi.. )

 5. carla said

  Cei care comenteaza spun ca sunt credinciosi dar nu prea se vede….le plang de mila..felicitari pt. emisiunile f. reusite numai sa reusim sa scapam de diavolul BASESCU si tot clanul lui ar fi f.f. bine pt. toti
  Un grup de Conf.Universitari din Iasi va roaga sa-i ajutati intr-o problema de etica profesionala pentruca sunteti f corect. D-na Andronescu trebuie sa stie ca exista Conf. Univ. fara Doctorat la Univ. de stat. Un ex. este la U.M.F Iasi unde sunt 2 conf. la Ed. Fizica care nu au doctorat si unul a fost chiar prelungit peste 65 de ani iar pe noi de la Politehnic si Univ. Al.I. Cuza ne-a retrogradat din 2004 la asistent in baza unui ordin care la U.M.F. Iasi nu se respecta… Ar trebui reinoit ordinul ca poate mai sunt si alte Univ. in tara unde pilele functioneaza si asa se irosesc banii statului….Va multumim…

  • draga doamna sau domnisoara Carla – am aprobat comentariul dvs. doar „de dragul” greselilor de gramatica si al eternului „sa moara … si varza vecinului”. Zic „varza” pentru ca mai e mult pan’la capra – vezi scrierea dvs. pe blog-ul meu = o mostra de analfabetism intelectual si ipocrizie pe care nu credeam sa o intalnesc la un conferentiar universitar din a.d. 2009. citez pentru exemplificare – „si Univ. Al.I. Cuza ne-a retrogradat din 2004 la asistent in baza unui ordin care la U.M.F. Iasi nu se respecta” … iata cine are grija de viitorul intelectual al natiunii – pai probabil d’aia Bill Gates si Michael Saul Dell au abandonat studiile universitare si au devenit unii dintre cei mai docti si bogati pamanteni. Poate d’aia Pink Floyd au compus „Another brick in the WALL”. Treziti-va domnisoara sau doamna si deveniti ceea ce ati ratat sa fiti pana azi…

   • anonimescu said

    te rog sa ma ierti, peceresoare, ca intervin in discutie asa tarziu si cu atata neobrazare, dar eu nu vad in postarea doamnei Carla, pe langa o scriitura batranicioasa, o singura greseala, la „reinoit”.
    imi pari ca un om citit/umblat/inteligent dar nervos …. un fel de ciutacu.

   • Salut escule anonim si bine ai venit pe blogul meu. Greselile far’ de voie ale doamnei sau d-rei Carla „este” mai multe decat le-ai vazut tu si mai periculoase – te intreb daca ai vrea ca unul dintre copii tai sa fie scoliti de o asemenea „mostra” citez mot-a-mot din postarea dumneaei: citat” la U.M.F Iasi unde sunt 2 conf. la Ed. Fizica care nu au doctorat si unul a fost chiar prelungit peste 65 de ani iar pe noi de la Politehnic si Univ. Al.I. Cuza ne-a retrogradat din 2004 la asistent ” incheiere citat. Acum poate intelegi de ce (cf. unui clasic in viata) prostia doare si la ei si la noi! Acum imi dau seama ca prin definirea ca „analfabetism intelectual si ipocrizie” am fost foarte timid … iar comparatia cu tonomaticul ciutac(u) nu este deloc magulitoare (pt. mine) sau realista. Pentru ca fiecare cantam la alta masa – eu o am pe’a mea – el pe’a altora cu tonomat in fata.

 6. CHRIS said

  ****CIOSII DE gadea, badea, cristoiu, stan, teodorescu and company SUNT NISTE JAVRE PUPINCURISTO-SECURISTOIDE, CARE PENTRU NISTE MII DE EUROI SI-AR ***e SI MAMICILE…

 7. Eu cred ca acesti d-ni de la Antene ne fac viata mai buna, dezbat stari de fapt, ceea ce este minunat. A critica pe altii fara ca tu sa faci ceva mai bun sete injositor… Deci, o zi minunata d-lor „Antenisti”!

  • nu stiu cu ce si cum viata dvs. este facuta mai buna de domnii de la antene care dezbat (la greu) ANUMITE stari de fapt? in ultimul timp – probabil din cauza flacarii violet – le-a disparut si umorul iar doar cu umori viscerale nu se face primavara si pe strada mea… Atata timp cat ei i-au bani pt. ca EU, (TU – NOI – VOI ) ma uit la ei atunci este dreptul si obligatia mea sa critic cand e de criticat, ceea ce va doresc si dvs.

   • DARIA said

    Maria Magdalena era acea prostituata prinsa in adulter de catre farisei si adusa la Isus.Pentru ca Isus a iertat o spunand:
    „Cine nu are nici o vina sa arunce primul cu piatra”…si continua „nici Eu nu te osandesc,dute si sa nu mai pacatuiesti”!
    Aceasta prostituata si a schimbat viata radical din acea zi asa ca ea il urma pe Isus peste tot ii slujea si i se inchina.Ea a fost cea care era la cruce alaturi de mama lui Isus si de cealalta Marie sora ei nevasta lui Clopa.
    Maria Magdalena a fost cea de la mormant din dimineata invierii .Ioan: cap.20si Matei cap:28.
    Mihai Gadea a avut perfecta dreptate spunand ca, MARIA MAGDALENA ESTE FEMEIA PRINSA IN ADULTER CARE SI A SCHIMBAT TOTAL VIATA SI L A URMAT PE ISUS PANA LA MOARTE.
    Ar fi frumos sa va documentati inainte de a arunca cu noroi asupra unei persoane care va sfideaza prin insasi viata lui impecabila in toate aspectele ei.
    Dumnezeu sa raman cu Gadea si el cu Dumnezeu pana la capat asemeni Mariei Magdalena!

    raspuns de la PeCeResoare:
    Domnule sau Doamna – suferiti de o grava lipsa de … logica – ori era adultera ori prostituata? Daca va opreati si citeati raspunsurile pe care le-am dat si altor “experti” in ale bibliei observati ca despre Maria Magdalena se stie foarte putin si numai interpretarea cenzorilor clericali ai papei Grigore cel mare, cenzura cu reminescente pana-n zilele noastre, au identificat-o cu “prostituata” sau cu “adultera” cand ea a fost o femeie virtuoasa pe toata perioada vietii. Daca intrebati un preot adevarat o sa va spuna ca toate informatiile arata ca a murit in Efes (Asia minor) , unde a plecat cu cea incredintata ei – Fecioara Maria. Il acuzati pe Gadea ca ma sfideaza prin viata lui impecabila! ha ha Pai inseamna ca il cunoasteti foarte bine ! si ca ii cunoasteti si viata pe care o duce. Asta va ofera un alibi pentru raspunsul aberat pe acest blog. Ca sa inchei in aceeasi nota optimista si dvs, si Gadea, si eu suntem fii aceluiasi Dumnezeu, frati cu Isus. Asa ca orice lipsa de documentare “intre frati” … naste monstrii. De aceea, pentru a va scoate din ghearele necunoasterii si ignorantei revin cu o documentare anterioara pe care sunt sigur ca n-ati observat-o.:
    Maria Magdalena este mentionata in Noul testament de 10 ori – prima oara in patimile Mantuitorului:
    ” Si stateau, langa crucea lui ISUS, mama Lui si sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, si Maria Magdalena”
    “Deci Isus, vazand pe MAMA SA, si pe UCENICUL PE CARE IL IUBEA stand alaturi, a zis mamei Sale: Femeie, iata Fiul tau !”
    “Apoi a zis Ucenicului: Iata Mama Ta! Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.

   • lidia said

    … nu se scrie sau spune ,,i-au bani” ci ,,iau bani”. E conjugarea verbului ,,a lua” la indicativ prezent -eu iau, tu iei,el/ea ia, noi luam,voi luati, ei/ele iau. Nu e vorba de nimic altceva, ci doar de admiterea faptului ca toti mai gresim uneori si nu neaparat din ignoranta ci poate uneori din graba sau neatentie. Asa ca nu mai dati atita -asa vreau eu sa scriu cu i din i- cu pietre,ok?

   • multumesc pt. observatie. D’aia e bun un „cap limpede” …

 8. DARIA said

  „Maria Magdalena este mentionata in Noul testament de 10 ori – prima oara in patimile Mantuitorului:
  ” Si stateau, langa crucea lui ISUS, mama Lui si sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, si Maria Magdalena”
  “Deci Isus, vazand pe MAMA SA, si pe UCENICUL PE CARE IL IUBEA stand alaturi, a zis mamei Sale: Femeie, iata Fiul tau !”
  “Apoi a zis Ucenicului: Iata Mama Ta! Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.”

  Domnule sau Doamna!
  CRED CA IN GHEARELE NECUNOASTERII SI ALE IGNORANTEI, BA MAI MULT A CONFUZIEI, SUNTETI CHIAR DUMNEAVOASTRA !!
  CUM EXPLICA ACEST VERSET SAU CITAT, CINE ESTE DE FAPT MARIA MAGDALENA?!
  ..SAU CUM CONTRAZICE ACEST VERSET CEEA CE AM SCRIS EU ?
  NU AVETI ALTA TREABA DECAT SA VA REPETATI LA NESFARSIT CU ACEEASI EROARE?
  NU VEDETI CAT DE RIDICOL SUNTETI REPETAND MEREU UN VERSET CARE NU ARE NICI O LEGATURA CU CINE ERA MARIA MAGDALENA ?
  DA ,ERA LA CRUCE CU FEMEILE MENTIONATE DE DUMNEAVOASTRA AM SCRIS SI EU ACEST LUCRU ASTA NU INSEAMNA CA MAI INAINTE NU A FOST ACEA ADULTERA SAU PROSTITUATA CUM VRETI SA O NUMITI …ADUSA DE FARISEI LA IASUS ,IERTATA DE ISUS,SI CONVERTITA.CE E ASA GREU SA INTELEGETI?

  • Sunt ignoranti carora, inainte sa inteleaga ce spune un interlocutor, gandurile in pârg precum grâul, le sunt napadite de buruienile trufiei. Acum imi dau seama de ce trebuie sa repet mereu si mereu o evidenta : si va rog sa (re)cititi cu voce tare de aceasta data – poate o sa intelegeti – Maria Magdalena este mentionata in Noul testament de 10 ori – prima oara in patimile Mantuitorului: … prima oara inseamna ca pana atunci nu s-a mai scris despre ea. Deci logic, pana la episodul rastignirii (patimile Mantuitorului) nefiind mentionata, atunci Maria Magdalena nu este nici prostituata, nici adultera si nici sora lui Lazar. „Spre deosebire de imaginea creată prin confuzia istorică amintită, sufletul şi viaţa Mariei Magdalena cuprind comori de credinţă, dărnicie, slujire umilă, iubire statornică faţă de „Raboni” şi de Maria, mama lui.” ” Când apostolii stăteau ascunşi de frica iudeilor, Maria Magdalena, împreună cu alte femei evlavioase, îl urmează de aproape pe învăţătorul iubit şi-i veghează sfârşitul. În dimineaţa zilei a treia, aleargă singură la mormânt şi rămâne înspăimântată când vede mormântul gol.” „Aceasta este Maria Magdalena pe care Biserica o propune spre cinstire în ziua de 22 iulie; după o veche tradiţie grecească, ea ar fi mers la Efes, unde a murit. În acest oraş a locuit şi Ioan, apostolul pe care îl iubea Isus, împreună cu Maria, mama lui Isus.” citatele anterioare sunt extrase din „Vietile sfintilor” © Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti. Va invit sa vizualizati intreg capitolul referitor la Maria Magdalena pe saitul Episcopiei Romano- Catolice de Iasi urmand linkul : http://www.ercis.ro/biblioteca/sfinti.asp?luna=7&ziua=22 . In continuare il astept pe Mihai Gadea sa faca rectificarea cuvenita

 9. COSTEL BARDAN said

  Mai Adriane…cel care tot il critici pe Gadea si te crezi atotstiutor…chiar nu realizezi ca Biblia nu poate fi interpretata dupa pofta,conceptiile si preconceptiile tale si ale unora si altora? Biblia se interpreteaza singura si in context,insa nu poti tu intelege asta.Roada-te omule ca sa ai minte. Pe urma,daca M Gadea a absolvit teologie adventista,ce e cu asta omule? Ce este malefic.De unde stii tu omule ca adventismul este o secta? Cum poti defini ca secta o minoritate religioasa care glorifica Biblia si care incearca sa traiasca conform ei ? Dar ortodoxismul,ce este? Este secta o minoritate care incearca sa respecte decalogul? ce vezi rau in toate minoritatile care dupa lumina care o au traiesc dupa voia lui Dumnezeu? Pai tu omule Adrian ,ai cultura lui Gadea,ai studiile lui? etc etc… pretinzi ca ai cititnoul testament..habar nu ai , l-ai citit dupa urechea ta

  • Costel, in primul rand am mai periat textul postat pentru ca nu accept injurii si mistificari la adresa religiei plecate din semintele sadite de ISUS. Altfel oricine e liber ca pasarea cerului si pestele oceanului sa intre incaltat in bocanci pe covoarele de idei ale celorlati. Ca doar asta e lumea in care traim ! Si ca sa clarific treaba cu adventismul – redau mai jos definitia din DEX pentru substantivul f. secta = SÉCTĂ, secte, s.f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; cand Adrian a afirmat „secta crestina” expresia a fost cat se poate de corecta si istoric si doctrinar si ideatic. Mai ales ca adventismul ca doctrina – a avut la baza miscarea lui William Miller – predicator baptist american care a prezis a doua venire a lui Iisus în 1843-1844. Istoria arata ca acest miracol nu s-a intamplat !!! sic! In zilele noastre au mai fost „incercari” de acelasi gen insa lasate in final cu varsari de sange – vezi secta davidienilor. Deoarece în limba engleză venirea lui Christos se numeşte Advent, adepţii lui William Miller (milleriţii) au fost numiţi adventişti, iar curentul religios şi teologic s-a numit adventism. Si dupa vreo 150 de ani de la ne-venirea lui Isus, aceasta secta crestina a infiintat la Bucuresti facultatea de teologie adventa – absolvita si de Mihai Gadea. Si pe el si pe dvs va invit sa cititi capitolul referitor la Maria Magdalena pe saitul Episcopiei Romano- Catolice de Iasi urmand linkul : http://www.ercis.ro/biblioteca/sfinti.asp?luna=7&ziua=22 . In continuare il astept pe Mihai Gadea sa faca rectificarea cuvenita si sa mai (re)citeasca din cand in cand Biblia.

 10. Ana said

  Buna ziua,

  in primul rand vreau sa apreciez faptul ca ati luat pozitie fata de „injuriile si mistificarile” aduse la adresa Bisericii Ortodoxe, deoarece consider ca nimeni nu are dreptul sa batjocoreasca credinta unui alt om, fie el crestin sau adept al unei ideologii atee. Cred ca fiecare om are dreptul de a avea sau de a adopta o religie si de a si-o manifesta, atata timp cat nu aduce atingere individului sau statului.

  In al doilea rand, vreau sa rectific unele dintre afirmatiile dumneavoastra cu privire la calitatea de secta a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Daca ne bazam rationamentul pe definitia Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, conform caruia „secta = comunitate religioasa desprinsa de biserica oficiala respectiva” si care defineste Biserica Adventista ca fiind secta, cred ca fie Biserica Ortodoxa, fie Biserica Catolica este o „secta crestina” deoarece in 1054 una dintre ele s-a desprins de „biserica oficiala respectiva”, iar crestinismul trebuie sa fie o alta secta deoarece s-a desprins din iudaism. Nu in ultimul rand, conform Legii 489/ 2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, Biserica Adventista de Ziua a Saptea este cult recunoscut de statul roman. De fapt, calitatea ei de cult (cult = religie, confesiune, conform aceluiasi DEX)este recunoscuta inca din 1948.

  ….

  Probabil nu voi mai avea ocazia sa dialoghez cu dumneavoastra, asa ca va doresc multe postari constructive.

  • Buna AnaMaria/ AARC, eu am afirmat ca nu permit injurii sau mistificari la „adresa religiei plecate din semintele sadite de ISUS.” Nu stiu de unde ati dedus ca era vorba doar de Biserica Ortodoxa?! Crestinismul inglobeaza mai multe biserici, culte, secte, asa ca deductia „partizana” nu-si are rostul aici. Asta pe de-o parte. Pe de alta parte pe blog-ul meu reclamele mascate la tigari, culte, secte , droguri etc. sunt interzise la fel ca si tot ce ar fi nociv (in consideratia mea) pentru putinii mei vizitatori. De aceea am si tratat cu „puncte puncte” …. o anumita zona a postarii dvs.
   Pentru celelalte afirmatii ale dvs va intreb si nu retoric: chiar credeti ca Relatia Individului cu Dumnezeu Tatal si cu Isus Fratele poate fi intermediata de altcineva sau altceva decat omul respectiv si spiritul sau ? Chiar credeti ca vulgul (marca) comercial(a) sub care se ascund diverse interese baptiste, penticostale, iudaice, mormone, adventiste, ortodoxe, catolice, islamice, budiste, taoiste, … si cate altele or fi – conteaza pentru drumul drept aratat de Fratele Meu? Va las placerea sa (va) (re)gasiti atitudini familiare pe saitul invocat insa va rog sa reflectati atent si logic asupra unui singur fapt, concret si cert precum ziua de ieri transformata in maine – Isus nu a fost un continuator ci un demarator al noii vieti. De aceea cei care sunt luminati de invataturile si prezenta lui nu se numesc doar crestini…
   PS – parca in decalog, una dintre porunci era „Să nu mărturiseşti strâmb” … asta ca tot ti-am starnit interesul pentru acel specific cult sau … secta?

   • Ana said

    Ziua buna,

    cred ca ati inteles ceva gresit.

    In primul rand, aprecierea mea fata de pozitia pe care ati luat-o cu privire la atitudinea lui Costel Bardan era sincera. Nu am dedus faptul ca era vorba doar despre Biserica Ortodoxa, ci am spus ca ati reactionat la atitudinea lui Costel Bardan fata de ortodoxism, raspunsul meu referindu-se la cele doua Biserici univesale ale lumii(!!!).

    In al doilea rand, nemultumirea mea era cu privire la faptul ca numiti Biserica Adventista secta, desi Biserica Adventista este cult recunoscut de statul roman, iar in limba romana termenul este folosit cu sens peiorativ.

    In al treilea rand, atunci cand faceti afirmatii cu privire la doctrina altor confesiuni decat cea cu care sunteti familiarizat, cel mai bine ar fi sa va informati „de la sursa”, motiv pentru care v-am recomandat site-ul oficial al Bisericii Adventiste din Romania (atentie, reclama!!!).

    Nu in ultimul rand, vroiam sa va spun ca daca faceti atata tamtam cu sectantii astia care „dupa vreo 150 de ani de la ne-venirea lui Hristos au infiintat la Bucuresti facultatea de teologie” adventista, de fapt faceti bine (atentie, ironie!!!) pentru ca ma faceti mai curioasa (atentie, ironie!!!).

   • @Ana (aka ANAMARIA/AARC) – Buna seara – eu am inteles exact ce (probabil) trebuia sa inteleg – atat si nimic mai mult. Va raspund ca sursele mele de informare sunt mult mai presus de inregimentari ingust sectare si sunt „familiarizat” cu multe secte si curente asa zis religioase la care de fapt interesul pecuniar poarta face-ul. Din nou atat si nimic mai mult. In rest va doresc doar ca atunci cand mai postati pe acet blog -> sa respectati una dintre poruncile decalogului – “Să nu mărturiseşti strâmb” asta pentru ca amandoi cunoastem … cine sunteti. Sa va dea Dumnezeu tot ce va doriti si e spre binele dumneavoastra, numai bine.

 11. anti voiculescu said

  gADEA pana cand vei fi … asta de c. voiculescu ,…. ,nu mai ai nici un strop de demnitate in tine ? asta daca ai avut vreodata gADEA!

 12. anti voiculescu said

  TRUSTUL voiculescu este CANCERUL MASS MEDIA

 13. DARIA said

  „Maria Magdalena este mentionata in Noul testament de 10 ori – prima oara in patimile Mantuitorului”:
  Sa mi fie cu iertare ,dar de unde ai scos dumneata acest text? Certifica BIBLIA veridicitatea lui?
  Ar fi foarte interesant sa mi puteti cita acest verset din bibliesi doar din biblie,in caz contrar ar fi timpul sa va opriti din fluturarea lui producand confuzie si inducere in eroare.Multumesc!

  • Draga Daria – daca nu ai alta varianta atunci CREDE(-MA) SI NU CERCETA pt. ca textul ala – daca nu ti-ai dat seama iti spun eu – nu e scos din Biblie ! Este doar rezultatul unui „search @ find” intr-o varianta online din primele traduceri. Altfel multumesc pentru interes, numai bine
   PS in varianta „engleza moderna” si in varianta romana publicata in 1991 de Institutul Biblic (Ortodox) Maria Magdalena apare mentionata de 12 ori in cele 4 evanghelii – MATEI 27:56 si 27:61 si 28:1 LUCA 8:2 si 24:10 MARCU 15:40 si 15:47 si 16:1 si 16:9 IOAN 19:25 si 20:1 si 20:18 Am sa verific si Faptele Apostolilor sau Scrisorile si revin cu informatii. Istoria (chiar si cea a religiilor) nu sta niciodata pe loc ! Trecutul este ieri pentru azi si este azi pentru maine ….

 14. matt said

  peceresoare.esti pe langa.maria magdalena a fost cea care era sa fie omorata cu pietre.documenteaza-te.si nu condamna adventismul.e singura religie care implineste Biblia.

  • Salut Matei – o corectie : adventismul NU ESTE O RELIGIE ! este o confesiune neoprotestanta care apartine de RELIGIA NUMITA CRESTINISM. Daca la adunari va invata altceva atunci in mod sigur gresesc cei de acolo.

   In Noul Testament, Maria Magdalena este mentionata prima oara in patimile Mantuitorului: … prima oara inseamna ca pana atunci nu s-a mai scris despre ea. Deci logic, pana la episodul rastignirii (patimile Mantuitorului) nefiind mentionata, atunci Maria Magdalena nu este nici prostituata, nici adultera si nici sora lui Lazar. “Spre deosebire de imaginea creată prin confuzia istorică amintită, sufletul şi viaţa Mariei Magdalena cuprind comori de credinţă, dărnicie, slujire umilă, iubire statornică faţă de “Raboni” şi de Maria, mama lui.”Când apostolii stăteau ascunşi de frica iudeilor, Maria Magdalena, împreună cu alte femei evlavioase, îl urmează de aproape pe învăţătorul iubit şi-i veghează sfârşitul. În dimineaţa zilei a treia, aleargă singură la mormânt şi rămâne înspăimântată când vede mormântul gol.” “Aceasta este Maria Magdalena pe care Biserica o propune spre cinstire în ziua de 22 iulie; după o veche tradiţie grecească, ea ar fi mers la Efes, unde a murit. În acest oraş a locuit şi Ioan, apostolul pe care îl iubea Isus, împreună cu Maria, mama lui Isus.” citatele anterioare sunt extrase din “Vietile sfintilor” © Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti. Va invit sa vizualizati intreg capitolul referitor la Maria Magdalena pe saitul Episcopiei Romano- Catolice de Iasi urmand linkul : http://www.ercis.ro/biblioteca/sfinti.asp?luna=7&ziua=22 . In continuare il astept pe Mihai Gadea sa faca rectificarea cuvenita

   • Alexandra-Cristina said

    @matt cum adica ma singura religie care implineste Biblia?? interpretarile voastre de 3 lei pe care le face oricine …orice pacatos care nu isi spovedeste pacatele din mandrie ..orice spurcat care se culca cu femeia si a doua zi este mare pastor ..nu va este ma frica de Dumnezeu ma?? de Iisus Hristos ma ?????? cum aveti atat curaj???? tupeu ????? spalati pe creier atat. In viata voastra cea de aici si viitoare nici in vecii vecilor nu veti reusi sa va rugati sa tineti post sa va infranati sa va smeriti precum face un preot crestin ortodox .

   • prea multa patima ! Nu stiu cu ce e mai breaz un preot ortodox care-ti lasa mortu’ in casa daca nu’l platesti?! Cultul ortodox la noi a devenit o simpla afacere ca oricare alta. Angajatii acestui SRL (aka preotii) nu sunt mai aproape de dumnezeu decat tine, decat mine, dacat noi. Intre un om si dumnezeul lui nu trebuie sa existe intermediari.

 15. Erezia adventista a fost zamislita din obsesiile apocaliptice ale lui Miller, dar a a fost ridicata pe culmi nebanuite de fantasmele dezaxatei mental Ellen G White care credea ca sta la taclale cu diversi ingeri de lumina, emisari ai lui Dumnezeu.

  Prin desele caderi in transa Ellen G White pretindea ca a fost “rapita la cer” si instruita special sa arate oamenilor doctrina adventista.

  Astazi, copii de suflet ai nebunei Ellen G White au napadit tarile ortodoxe pentru a raspandi o Scriptura falsa si pentru a inregimenta in secta adventista cat mai multi contribuabili la zeciuiala.

  Propagandistii acestei secte au mintea drogata de aburii “reformei” si de viziunile unei schizofrenice, singura lor menire e aceea de a impacheta erezia cat mai frumos.

  Adventismul, ca multe alte erezii, poarta stampila “made in U.S.A” si este o contrafacere ordinara a invataturilor crestine.

  • http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Ellen_G._White#Mental_illness

   pana la urma, intre mine si Dumnezeu nu pot exista intermediari – chiar daca ei se numesc profeti, vizionari… Dumnezeu pentru unii este mosul cu barba alba, pentru altii este constiinta imensa si primordiala, pentru altii … sunt miliarde de variante in care Dumnezeu poate fi explicat dar niciodata vazut. Asa ca minciuna mai mare decat sa zici ca te-ai intalnit cu Dumnezeu nu exista! .. pentru ca daca te-ai fi intalnit atunci n-ai mai fi putut povesti … simplu!

 16. Ba exista „intermediari” ,biblia este fix de la ei.

  Cine a hotarat ce carti sa faca parte din Biblie?

  În vremurile Bisericii Primare existau câteva duzini ,probabil câteva sute de scrieri creştine care se vroiau canonice , dar care, în cele din urmă, au fost respinse de către Episcopii Bisericii si au fost excluse din canonul Noului Testament.

  Biblia nu a cazut din vazduh, si daca nu avem încredere în BISERICA prin care ni s-a dat, cum putem afirma ca avem o credinta bine întemeiata?

  Hristos nu a venit între oameni împărţind Biblii şi poruncind ca acestea să fie „respectate” în litera lor.

  Biblia este un document divino-uman prin excelenta!

  Pana în secolul 4 unele cartii din Noul Testament precum : Iacov,Evrei, Iuda, 2 Petru, 2 şi 3 Ioan, şi Apocalipsa erau încă larg dezbătute, fără decizia autoritară a unui sinod/conciliu bisericesc ulterior, noi ne-am îndoi chiar şi acum de autoritatea apostolică a cartilor amintite.
  Nu putem avea incredere cu privire la canonului Noului Testament fără călăuzirea divină printr-un organ vizibil cum este o Biserică infailibilă.

  „Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.”(1 Tim .3,15)

  Cinstind pe Sfinti de la care avem BIBLIA, cinstim indirect pe Dumnezeu:

  „Cine va PRIMESTE pe voi, pe Mine Ma primeste „(Matei 10, 40).
  „Cel ce vă ASCULTA pe voi, pe Mine Mă ascultă, si cel ce se LEAPADA de voi se leapădă de Mine”(Luca 10, 16).
  Astfel, cine nu cinsteste pe sfinti, nici pe Domnul insusi nu-L cinsteste.

  In acest caz se mai poate spune ca-l aveti pe Hristos?
  Nu!

  În Sfânta Scriptură, cartea lui Iov este, în primul rând, cea care ne vorbeşte despre intervenţia oamenilor sfinţi pentru semenii lor:

  „Robul meu Iov să se roage PENTRU VOI; din dragoste pentru el, voi fi îngăduitor ca să nu mă port cu voi după nepriceperea voastră, întrucât n-aţi vorbit despre Mine aşa de drept cum a vorbit robul meu Iov „(42,8 ).

  În aceeaşi carte a lui Iov este menţionat, de asemenea, ajutorul dat de îngeri pentru obţinerea ştiinţei necesare şi al sprijinului haric din partea lui Dumnezeu:

  „Dacă atunci se află un înger lângă el, un MIJLOCITOR între vi, care să-i arate omului calea datoriei „.(Iov 33,23)

  Exemplele pot continua!

 17. nicoleta said

  ce sa zic? ma uimesc intrecerile astea dintre voi! pana la urma Maria Magadalena era doar o Marie din cetatea Migdala si care ,saraca,habar n-avea ca o sa fie subiet de dezbatere cu privire la cine a fost si ce a facut si ca,pt ceea ce a facut,a ajuns sa fie agatata in calendarul ortodox(ortos-drept;doxis-dogma,credinta=dreapta credinta,nu?)Maria din Migdala a fost o urmasa a Domnului Christos,adica L-a urmat-in fapte de bunatate,cuvinte netaioase,si…ce zi tinea Mantuitorul?Ziua Sabatului!nu a mortii Sale,Duminica,care a fost schimbata de nenea constantin cel mare in 123,martie,24,cand i s-a aratat o cruce pe Patul de moarte.
  Maria din Migdala a fost o femeie,o femeie buna,a carui explu e demn de urmat,dar sa nu uitam ce exemplu a urmat ea:pe Domnul Iisus Christos!Hai sa-L facem si noi exemplul nostru si sa traim la fel de frumos ca si el!

  • Maria Magdalena nu a fost o simpla femeie! A FOST O FEMEIE CARE L-A CUNOSCUT PERSONAL PE ISUS. A FOST O FEMEIE CARE A SORBIT CUVINTELE LUI ISUS, PE VIU. O FEMEIE CARE L-A ATINS PE ISUS. Si tu o numesti o simpla femeie? Pai cate femei pot sa stea langa ea? cate femei l-au urmat in anii aceia? Daca te-ai detasa de obsesia sabatului ca ziua a 7-a ai vedea cu alti ochi creatia creatorului …

 18. IOAN said

  DACA AVETI SINGE DE ROMAN ? BLOCATI TRECERILE DE PIETONI MERGIND IN SIR .

  • si ce rezolvam? niste romani vor bloca si enerva alti romani ! Asta ar insemna sa „ai sange de roman”?!. Pe vremuri se treceau Carpatii pentru ca acum sa fim doar la nivelul unei … treceri de pietoni? In mod sigur trebuie sa ridicam stacheta mult mai sus. Banuiesc ca si dvs., ca multi altii, ati fost dezamagit de miscarea sindicala care la ultima incercare, cu stacheta, a strans doar opt mii de oameni. Tot cam atatia au urmarit live arestarea sindicalistului Marius Petcu de la Fratia. Asta in timp ce la Londra manifestau 500 mii de nemultumiti (tot sindicalizati) si nu era arestat pentru mita in flagrant nici un lider sindical. Poate ca pentru perioada de timp ar trebui sa avem sange de englez! … sau de francez si sa trecem in sir indian prin fatza sindicatelor. Ce tare ar fi!

   • Marian din..Berceni said

    Nu 500.000 daca ar manifesta si si-ar striga nemultumirile ci 5 milioane si tot n-ar fi d’ajuns! Si daca am iesii toti cei traitori in Romania asta amarita sa protestam si am fi ceva mai mult de 5 milioane …atunci ” Fortele de Ordine ” ar deschide focul …la pariu ! Si ce am cistiga …cam de mult se incearca ceva in genul unui mic razboi civil aici …la gurile Dunarii pentru a putea justifica o interventie.Avem deja americani pe teritoriu…ce mai asteptam sa ne bombardeze si pe noi ca pe Afgani ?

   • Una dintre problemele noastre e ca nu exista nici o organizatie (partid, sindicat, etc) care sa apere drepturile celor multi. Si o alta problema e ca cei multi, cu capul plecat, nu-si cunosc drepturile si s-au obisnuit asa, ca sclavi. Astfel nu vor mai fi niciodata in Romania 500 mii de oameni sau 5 mil. pe strada. Iar faza cu razboaie civile, revolutii si alte porcarele care ar necesita „interventii” a fumat-o mai demult Ion Iliescu – tatucul hotiei si mafiei politice. Situatia in care suntem azi ii este datorata lui Iliescu in mare masura.

 19. Marian din..Berceni said

  Nu -l ” pomenisem ” pe Ilici Iliescu ca sa-mi argumentez ideea. Departe de mine gindul….Daca voi ajunge vreodata sa citez din Ilici Iliescu… inseamna ca …rau am ajuns. Iar ” faza ” cu razboaiele civile ” fumata ” de pe timpul lui… era tot in sprijinul a ce doream sa spun dar…nu prea aveam mult timp la dispozitie la ora aceea. Trebuia sa am grije de nepotica mea. Despre ce sindicate vorbesti ?!despre ce lideri [ eventual ] de sindicate ? Pai cred ca cei in care mai poate avea cineva din tara asta incredere pot fi numarati lejer pe degetele unei maini ! Spui ca cei multi s-au obisnuit , deoarece sa stea cu capul…plecat ?! fals. Totalmenta fals si daca nu-mansala memoria si crede-ma ca nu ma -nsala si alte popoare au acel blkestemat proverb…ala cu..capul care nu-i taiat de sabie daca sta plecat sau celalalt cu apa care trece si …pietrele care…raman. Dar ca sa dea cineva jertfe de singe si sa n-aiba …macar speranta ca cei ce vor trece la conducere sint mai capabili decit cei pe care te jertfesti sa-i vezi plecati…mai bine lipsa iar [ fara suparare ] romanii s-au convins pe pielea lor de acest lucru. Au murit oameni in acel Decembrie ’89 si pentru ce ?ca cei din rindul doi al CC al PCR, sau fii si ficele lor sa devina conducatori care de fiind ” intelectuali” nici nu se puteau compara cu sau cu cizmarul si analfabeta > si unde au dus tara ? Unde ? Pai fara suparare nu mai merita sa-ti dai viata pentru aceasta tara…sa fi patriot…ce prostie..Am avut un bun prieten care spunea la un moment dat cam asa : Asta ca sa va aplecati cu mai multa atentie la ce ziceam privitor la ” interventia fortelor de ordine ” .Azi am vazut acele ” forte de ordine ” la Codlea .Pai ce faceau oamenii aceea ?Protestau contra inchiderii spitalului, iar fortele de ordine….am vazut cam ce faceau…As fi al dracului de curios daca Cseke Attilla ar inchide spitalul MAI sau spitalul militar ce ar face atunci jandarmii ?Si intradevar ! In mare masura ! Aduceti-va aminte de acel faimos Decret din februarie sauMartie ’90 in care se specifica faptul ca iar pe frontispiciul Universitatii era acea foarte corecta si actuala lozinca De aceea spuneam ca nu mai merita sa jertfesti NIMIC pentru aceasta tara si credeti-ma stiu ce spun. O spun ca unul ce am crezut in revolutie, am crezut ca a fost revolutie, am crezut ca va fi ….in sfirsit BINE si pentru poporul asta amarit ! Acum nu mai cred…nici in Dumnezeu! fac si eu ca intregul popor roman….astept !

 20. cristina said

  Mihai Gadea este un om de nimic, care habar nu are, a ajuns unde a ajuns pt ca lins …. Iar partea cu Dumnezeu este o mare aberatie! AAA…nu va obositi sa imi rasp,….. Atat doar ca nu il suport pe Gadea asta…ce c***t s-o crede si el atat. Este un lingau,un mare mare lingau. Iar antena 3 este noul OTV! Inventeaza audiente, dar, de fapt nu se uita nici dracu la ei!

 21. BOGDAN B said

  Se rupe biserica adventista???
  Nu stiu cati dintre voi stiu dar la intrunirea de sambata seara pastorul incheia prin a sfatuii enoriasii sa mearga dumineca la vot si sa nu uite sa voteze cu, nu dau nume
  Tatal lui Mihai Gadea este si el pastor adventist si era presedintele congregatiei adventistilor Romani de peste hotare sau cam asa ceva,
  Mai are o sora maritata si stabilita in Spania dupa ce in combinatii cu Familia Peicu, o alta familie celebra si bogata in lumea adventista, au jupuit Electrica de ceva sume importante, Contractau lucrari cu ei pe care uitau sa le mai termine dupa ce incasau 75% din bani si executau 10% din lucrare. Au facut asta cu cateva zeci de firme, pe care le inchideau imediat dupa ce incasau banii

 22. Andrei Cantacuzino said

  Apucati-va de munca ma! Ca vad ca stati degeaba si incepeti sa inventati idei! Intrati cat mai repede intr-o biserica ortodoxa si rugati-va, nu mai pierdeti vremea! Jidanii astia nenorociti si sectele astea incearca sub orice pret sa te manipuleze. Nu va mai apucati voi sa inventati roata mai baieti. Roata a fost inventata cu mii de ani in urma. Lasati religia asa cum e, ca sta foarte bine pe pamantul asta. Duceti-va voi cu aberatiile voastre in alta parte, sau stati aici si nu mai convingeti voi lumea de aiurelile voastre! Cat despre Gadea… el nu are nicio vina, noi suntem de vina ca ne uitam la el si la antenele lui Felix, asa cum spune si un proverb egiptean „Cine umbla mereu alaturi de omul prost se va umple si el de prostia acestuia.”

 23. Maria said

  Dragi romani,faceti polemica pentru niste lucruri neadevarate,scrise de diverse religii pentru a va manipula in interesul lor.Acest lucru e atat de evident in special dupa revolutie,cand preotii nostri ne propovaduiesc una si ei nu respecta religia lor,etc,etc.Va recomand calduros sa cititi „Cartea pe care biserica ta nu ti-ar da sa citesti” de Tim C.Leedom si Maria Murdi.E o istorie impartiala a religiilor,scrisa pe baza unor indelungate cercetari.Chiar si acesti cercetatori spun ca traducerile dupa documentele originale(papirusi,bucati de piele,teracota,etc)sunt partial descifrabile,incomplete,scrise in diferite dialecte vorbite in acele vremuri in acele zone.Autorii religiilor au scris povestile cum le-a convenit si in decursul secolelor le-au mai readaptat.Cercetatorii din SUA se straduiesc sa introduca in scoli studiul religiilor comparate ,pentru ca tinerii sa nu mai fie indoctrinati cu o anumita religie,si asta neadevarata.Daca veti citi aceasta carte va veti lumina,si va veti simti mai liberi.Presedintii fondatori ai USA au fost DEISTI,pentru ca Dumnezeu exista si acesta este clar ca este o energie…Daca va uitati cu atentie la tabloul”Ultima cina”a lui Da Vinci,veti vedea ca apostolul de langa Isus e de fapt o femeie,si aceasta e Maria Magdalena.Daca aceast tablou nu reflecta realitatea,care e adevarul,scris de cei patru evanghelisti care se contrazic intre ei???!!!!!In religiile orientale,fiecare isi gaseste linistea si raspunsurile in el ,precum si adaptarea la mediul inconjurator,la noi mergi si dai bani la acatiste si moaste sa ne rezolve problemele,de asta nu le mai rezolvam niciodata,suntem foarte rataciti,ar trebui sa ne trezim,sa vedea undea suntem si sa alegem singuri calea de urmat.Lectura placuta si liniste sufleteasca!

 24. liviu serr said

  Sunteți animale surogat, anomalii ale veacului, lumea țipă de foame și voi din elocuțiunea viforului profan, vedeți semiotica lumii ca semnificatul este realitatea bunului simț și anume oameni care nu mai sunt vanitoși, sunt într-o continuă luptă pentru a supraviețui, dezvelirea orgoliilor animalice, doar a purtătoarelor de suflet, vă învelește cu păcatul rușinii…despre ce vorbim!

  • Serr Liviu, gânduri confuze, pe ne-înțelesul tuturor . Poate traduceți pe românește „despre ce ați vrut să vorbiți”. Sau măcar puneți semnele de punctuație acolo unde trebuie.

  • PS – SEMIOTICA = o teorie filozofică generală care tratează semnele și simbolurile și în special funcția lor în limbile construite artificial și în limbile naturale și cuprinde sintaxa, semantica și pragmatica – definiție Merriam-Webster
   “Postulatul de bază al semioticii este inteligibilitatea și descriptibilitatea sensului” – Daniela FRUMUŞANI

   cât despre ” dezvelirea orgoliilor animalice ” m-ați lăsat fără replică !

 25. […]          https://peceresoare.wordpress.com/2009/04/17/mihai-gadea-absolvent-de-teologie-nu-stie-cine-a-fost-m… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: