Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

4 bilioane $ = 4000 miliarde $ se vor duce pe apa sambetei

Posted by peceresoare pe 21 aprilie 2009


Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat ca potentialele pierderi de pe urma creditelor neperformante (otravite) ar putea ajunge la 4 bilioane dolari (4000 de miliarde !!!! $) si la deteriorarea sistemului financiar pentru anii urmatori. Din cele 4 bilioane 2,7 le revin bancilor insa in vrie au intrat si companiile de asigurari si fonduri de pensii – FMI afirma ca si alte instituţii financiare, cum ar fi companiile de asigurări şi fonduri de pensii sunt, de asemenea, amenintate de o pierdere de 1,3 bilioane $.

„Se afirma ca si in cazul luarii unor măsuri urgente pentru a curata sistemul bancar, procesul va fi „lent si dureros”, întârzierea iar redresarea economica va intarzia. Bancile au nevoie de 1.7 mii de miliarde dolari in capital suplimentar” si eu ma intreb de unde? Sau cineva va tipari bani si va galopa inflatia cu viteza luminii? Si cu ce astazi cumparam un bou maine vom cumpara doar un …ou? Cu un an in urma, acelasi FMI estima ca pierderile totale de pe urma creditelor otravite vor fi de 1 bilione dolari (1000 de miliarde), insa previziunea respectiva a fost depasita cu mult si asta arata escaladarea crizei la un nivel de neimaginat.

COSTUL RECONSTRUCTIEI SISTEMULUI BANCAR
banci USA = $275 miliarde
banci din zona Euro= $725 miliarde
banci UK = $250 miliarde
Alte banci Europene = $225 miliarde
Sursa:  FMI
Pentru economiile in curs de dezvoltare (si Romania probabil ca intra aici) FMI estimeaza ca va fi nevoie de $ 1.8 mii de miliarde pentru refinantare in 2010, iar aceste economii vor fi greu lovite de prabusirea creditarii transfrontaliee- FMI estimeaza ca pentru 2009 nu va fi nici un credit care sa ajute aceste economii.

Economia mondiala este la o mare rascruce. Practic 4 mii de miliarde inseamna aproape jumatate din PIB-ul mondial. Practic din economia mondiala va dispare un an de zile? Dar in acest an s-a tot consumat pe datorie ! Cine va plati? Mare atentie la miscari sociale sau anarhice. Suntem pe marginea prapastiei! si ne indreptam catre un sfarsit? sau catre un nou inceput? Din pacate lumea se pare ca a ramas fara experti !!!

articolul complect pe:

BBC news

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: