Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

„revolutionarii” KGB Iliescu si Dinescu – vor invinge Romania DIN NOU impreuna

Posted by peceresoare pe 2 Decembrie 2009


Inaintea alegerilor din duminica orbului anului 1990 (20 mai) poetul-portofel (cum il alinta Ioan T. Morar), scos din jobenul unor anumite servicii si aruncat pe sticla TVR, pentru „ca sa matusica (acum bunicuta) sa se simta bine” (sic!), a jucat impotriva partidelor istorice si impotriva lui Coposu, Ratiu si Campeanu, ridicand nenumarate mingii la fileu „bunicutei” cu scufita rosie. Este autorul „minimei” despre participantii la demonstratiile din piata revolutiei – ” lasati-i sa fiarba in suc propriu”
1 dec 2009 pe scena Operei din Timisoara
Astazi, dupa 20 de ani, aceeasi bunicuta il trimite tot pe el, carnatarul de la cetatea cu vin si d-ale gurii, sa supervizeze din spatele de loja al doamnei Geoana, semnarea blasfemiei de la Timisoara. Pai Coposu si Ratiu, pe unde sunt ei acum cred ca se dau de ceasul invierii! iar vantu aduce dinspre Dinescu miros de trafic – se simte de la o posta (sic!) – a trafic intre cetatea sa de dabuleni si realitatea de bucuresti vreau ca sa zic!

L-am vazut la Timisoara de asta data in spatele doamnei Geona care e in spatele lui Mircea Geoana. ma intreb si nu retoric – in spatele lui dinescu cine este? Adica, mai precis cine si cu ce alimenteaza conturile Fundatiei pentru Poezie ”Mircea Dinescu”

raspunde cineva?

PS – Dinescu are la baza: stagiul militar la o unitate de SECURITATE, urmat de Scoala Superioara de Partid (comunist roman PCR) aka Academia Stefan Gheorghiu care l-a invatat „jurnalismul si arta poeziei” – aici unii pufnesc in ras.

Mai are la activ o condamnare pentru lovire (si-a batut un coleg – Iulian Neacsu) pe cand era redactor la Luceafarul : Sentinta penala nr. 1439 din 4 septembrie 1981 data cu suspendarea executarii pedepsei. Inainte de a fi primit in Uniune (este si azi un mister pt. ca nu publicase in acel moment) a deschis usile pe acolo (1972-1976 la uniunea scriitorilor) in calitate de PORTAR, unde a aflat cam ce maini trebuie sa pupe si ce mese sa stearga si ce usi de taxi sa deschida. Exista o intrebare : cum a ramas membru PCR dupa ce a fost condamnat penal? asta doar protectorii lui stiu! Cum stiu si despre textul declaratie sale de dizidenta unde ridica in slavi socialismul cu fata umana si pe Gorbaciov!!

Dupa revolutie din cauza gradelor sale (ma refer la tuica de la cetate) a cotrobait legal prin dosarele securitatii din pozitia de membru al Colegiului CNSAS si a adunat file albe ? pentru zile negre. Idem si despre vanzarea catre Sorin Ovidiu Vantu a 30% din actiunile „Academia Catavencu”
Foarte interesant este finalul prezentarii Dinescului pe saitul wikipedia in lb. romana:
Poetul Cezar Ivănescu, în cartea Pentru Marin Preda l-a acuzat pe Mircea Dinescu de implicare în moartea marelui prozator Marin Preda [16], [17]. De asemenea, „Victor Roncea, coordonator al campaniei «Voci curate» de la Civic Media, a declarat că un membru de frunte al Colegiului CNSAS, Mircea Dinescu, reprezintă interese străine, fiind documentat de unitatea anti-KGB a Securităţii. Potrivit informaţiilor dezvăluite de Roncea, există mărturii ale unor foşti ofiţeri ai UM 0110 privind legăturile lui Mircea Dinescu cu KGB, nu numai prin soacra acestuia, Ludmila Loghinovskaia. Astfel, în 1989, acesta a urmat un traseu complicat prin ţările baltice, pentru a ajunge ulterior în Crimeea, unde a primit instrucţiuni precise privind rolul său în lovitura de stat pregătită de sovietici, cunoscută generic sub numele de «Revoluţia» din decembrie 1989. Informaţiile respective se afla şi în arhivele CIA, s-a afirmat în emisiune.“ [18], [19], [20], [21]. pe larg vezi link: http://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_Dinescu
update 23 feb 2010 – Agentia Nationala de Integritate (ANI) a solicitat Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu, ca membru din Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), pe motiv de incompatibilitate, potrivit RTV. Dinescu nu a contestat actul in instanta, astfel decizia a ramas definitiva. ANI a comunicat, in 3 februarie, ca inspectorii de integritate au descoperit ca Mircea Dinescu se afla, din anul 2006, in stare de incompatibilitate, intrucat detine simultan atat calitatea de membru al CNSAS cat si functia de administrator al unor societati comerciale.

Anunțuri

3 răspunsuri to “„revolutionarii” KGB Iliescu si Dinescu – vor invinge Romania DIN NOU impreuna”

  1. ada said

    prin purtarea lui si prin bogatiile detinute de acest personaj odios, orice roman isi da seama ca a fost omul securitatii si al lui iliescu inainte de ’90. ce este cel mai grav in societatea noastra, este ca acest diabolic de dinescu a ajuns membru al CNSAS, deci a ajuns securistul de paza la dosarele romanilor. mi se pare un lucru foarte grav. nu este de mirare ca membrii psd detin prin frauda monopolul a tot ce a insemnat privatizare. acest jeg dinescian a mai avut indrazneala sa mearga in orasul martirilor Timisoara. trebuia alungat cu pietre de acolo, atat el cat si antonescu+geoana.

  2. ION said

    Cioclii (si asasinii) literaturii romane: Dinescu si Manolescu.

    http://www.youtube.com/user/CEZARIVANESCUTV#p/f/3/mUm_oL57QNU

    • Nu sunt de acord cu dvs. ca cei doi ar fi cioclii si/sau asasinii Literaturii Romane, literatura care oricum este mai presus de cei care o (au) conduc (condus-o) vremelnic. Daca la Dinescu poezia nu mai exista de mult (si ma intreb retoric cand a existat) la Manolescu critica chiar exista, este unul dintre modernistii seceratori de non-talente. Totusi exista o problema (din punctul meu de vedere) aceea ca fiind conducator de editura si simultan critic literar locul lui nu este la conducerea Uniunii Scriitorilor!. UNIUNEA este a celor care scriu si nicidecum a celor care-i critica pe cei care scriu (sic!) . Asta este incompatibilitatea necesar de a fi indreptata …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: