Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Programul Rabla sau VAUCERIADA lui BOC

Posted by peceresoare pe 11 Martie 2010


Intr-o recenta declaratie pe OTV (pe 9 martie 2010) primul vaucerist al tarii (Emic Boc) a precizat ca „In doua-trei saptamani s-au epuizat circa 60 de mii de vouchere, aproape dublu cat in intregul anul 2009 ceea ce reprezinta un adevarat succes al Programului Rabla 2010” + „vom suplimenta programul Rabla cu 30-40 de mii de vouchere”. In primul rand nu stiu despre ce succes vorbeste premierul? cele 60 mii vouchere au fost preluate de rematuri si nicidecum nu sunt transpuse in masini noi vandute ! Pe 10 martie, din transeele Ministerului Mediului in lupta cu poluarea, László Borbély anunta intentia suplimentarii cu 50000 vouchere: Anul acesta, in trei saptamani de la demararea Programului au fost predate 55.600 de tichete catre REMAT-uri, fiind casate 30.000 de rable, deci in aceste trei saptamani au fost casate tot atatea masini cat in tot anul 2009. Acest lucru demonstreaza ca programul Rabla se bucura de un real succes in acest an. Ministerul Mediului si Padurilor va merge saptamana viitoare in Sedinta de Guvern cu proiectul de HG pentru suplimentarea cu inca 50.000 de tichete pentru acest program”, !
Deci un total de 105600 pentru care contribuabilii romani vor plati ~ 100 (unasuta) milioane euro !!! Un program de protectie sociala ! si de redresare economica vor spune unii – in fapt o super afacere daca tinem cont ca peste 2/3 se duc catre baietii din auto. Si mare parte din EURO-i vor parasi Romania pentru a plati importurile de autoturisme noi.

In „frenezia” transferata pietei auto, prin cupoanele de 3800 lei, au intrat pensionarii cu Daciile nemiscate si nemiscabile, comerciantii de auto la mana a doua (mici si mari) care au vazut in rable si in marinimia guvernului Boc (pe spatele contribuabilului roman) o oportunitate si o varianta de a compensa financiar lipsa (micsorarea) veniturilor din comertul cu masini uzate si nu in ultimul rand dealerii auto care vad o luminita pe piata de masini noi.
Astfel cozile la Remat-uri se intind pe cateva zile lumina (sic!), internetul este napadit de anunturi de cumparare rable (cu deplasarea la REMAT gratuita !!!) un voucher se vinde acum cu 1700 lei ! si euforia continua. Totusi vanzarile auto se intind pe tot anul si investitiile consignantilor de vouchere pot fi castele de nisip intr-un an pe care nimeni nu stie cum il va termina!

Urmeaza : programul RABLA la tractoare: „Pana la aceasta ora s-au inscris 40 de producatori, suma alocata pentru anul 2010 fiind de 100 milioane lei (~ 25 mil. euro) . Prin acest program, pentru tractoarele si masinile agricole vechi se va acorda o prima de casare de 17.000 lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea unui tractor nou, in cazul persoanelor fizice si 40%, in cazul persoanelor juridice. Si voucheriada

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: