Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Pretul benzinei in 2011 – analiza la rece !

Posted by peceresoare pe 21 Ianuarie 2011


adevarul initial : densitatea benzinei tip euro = 0,7475 kg. / litru => 1 tona benzina euro = 1337,80 litri
rezulta ca toti miticii si miticele de analisti si guitzari pe posturile TV ar trebui sa ia aminte structura de pret:

acciza: 467 EUR / tona =>>> = 349,081 euro / 1000 litri.
taxa de drum: 125 EUR / tona =>>> = 93,437 / 1000 litri
taxa de solidaritate: =>>> = 10 EUR / 1000 litri
pret la producator (cf. info din presa si online) 370 EUR / tona. =>>> = 276,573 eur / 1000 litri

pana acum inseamna net = 729,091 euro / 1000 litri
TVA aferent = 174,982 euro / 1000 litri
total brut = 729,091 euro + 174,982 euro = 904,073 euro / 1000 litri = adica in lei ~ 3855,961 LEI/1000litri =>>> 3,856 lei/ litru !!!

Pana la 5,10 lei – 6.00 lei este adaosul aferent distributiei (si bineinteles TVA-ul) – Pai cum spunea nenea Base – AICI SUNT BANII DVS. adica in adaosul asta nesimtit de 50 % (cincizeci la suta) – pentru carburant !!!! Impartiti vanzarile retail la cateva mii de statii si o sa va ingroziti cati bani se fac *(si se scot) in(din) benzinarii

Ideea lui Mircea Badea (de fapt aplicata in 2005 in Argentina, chiar de presedintele tarii) cu ingenuncherea unui benzinar e tare – mai trebuie ales doar – prin tragere la sorti?
si nu in ultimul rand:
citat R.L. „Oficialii BNR afirmă tranşant că nu înţeleg mecanismul de formare a preţurilor. „Este de neînţeles această dinamică a preţurilor la benzină şi motorină, în condiţiile în care avem încă extracţii interne şi faţă de anii trecuţi un preţ mai rezonabil pe piaţa internaţională la ţiţei”, a declarat zilele trecut consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, după ce o afirmaţie similară a fost făcută în decembrie de însuşi guvernatorul Mugur Isărescu”

PS – Presedintele îndeamnă la boicot … In Argentina 2005 presedintele de atunci, Nestor Kirchner, si-a indemnat cetatenii sa boicoteze produsele SHELL pt.cresterea pretului la benzina. BUENOS AIRES, Argentina (Reuters)- As Kirchner lashed out at Shell for the second day for fuelling inflation, militant unemployed picketers that support Kirchner said they would occupy Shell stations in the capital. (Cum Kirchner a criticat Shell doua zile la rand, pentru alimentarea inflaţiei, militanti şomeri care’l sustin pe Kirchner au declarat că vor ocupa statiile Shell din capitala.) Argentines should not buy from them, they have to say: ‘No to Shell,'” Kirchner said on Thursday at an event to give schoolchildren smocks. (Kirchner, a declarat joi la un eveniment … argentinieni nu ar trebui să cumpere de la ei, ei trebuie să spuna:” Nu de la Shell”,)
Let’s unite and not even buy a can of oil from them,” he added. „May they realize that Argentines no longer put up with this. A national boycott is the best thing the people can do.” ( El a mai adaugat: „Haideti sa ne unim si sa nu cumparam nici macar o ceasca de carburant de la ei ! Poate (asa) vor realiza ca argentinienii nu mai pot fi tratati asa ! Un boicot la nivel national este cel mai bun lucru care poate fi facut de popor.) Asta DA presedinte jucator – asta din Argentina.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: