Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Traian Basescu din nou impotriva curentului … din vama politicã a Românicii

Posted by peceresoare pe 8 februarie 2011


INTREBARE: sa fie Vasile Blaga „regina”  din stupul vamii? Sa fie Blaga principalul fundas – stoper al actiunilor anti mafia din vama? viitorul ne va raspunde.

Arestarile din zona vamuitorilor, este clar, sunt facute cu aprobarea si la sula in coaste pusa de Basescu. Asta seara pe Realitatea, un fost sef de vama la vama Moravita a afirmat ca banii ajung pana la politicienii din parlament si directorii din ministere!
Poate asta e motivul pentru care astazi parlamentarii PDL (alaturi de cei ai antenescului si pontatorului de serviciu la motanu’ incaltat – cine dracu o vota coalitia asta monstruoasa nu stiu) l-au ascuns sub presul parlamentului pe pasat, gunoiul din PoDeLe care e momentan parlamentar.

Nu ca fiind fara importanta, un sef de tura la vama Stamora Moravita – Milan Stefan Gubic (cu o avere cat pentru 5 vamesi) a fost candidatul PSD la alegerile locale din 2008, la primaria din Nadlac.  Acum dat in urmarire generala pentru ca a disparut fara urma, inainte de a fi incaltat. Macar de’am constientiza ca este de fapt o gasca, transpartinica, de fura cine poate – si pot toti! daca platesc vama’ndarat.
Pai cum altfel localul „dusman de partid” al PDL ar mai fi si acum in functie de conducere !!!

Inteleg dezamagirea lui Basescu cand a simtit mesajul dat de „oamenii presedintelui” din PDL si sunt convins ca acest ultim om politic dambovitean (un adevarat Real McCoy) isi va infiinta un nou partid – este si normal. A fost singurul care a pus punctul pe „i” in toate problemele serioase ale Romaniei. Urdorile (umorile) de Iliescu si Constantinescu nu au facut decat sa puna foc pe paiele coruptiei si vanzarii de tara. Basescu cel putin, pe dinafara, arata ca vrea sa faca ceva, macar acu’, in ceasul al 12-lea. Sunt voci care se vor intreba – da pana acum ce a pazit (in legatura cu vama) ? La intrebarea asta ar trebui sa raspunda el! Eu spun doar ca vreo 90% din mandatul sau a fost blocat la mantinela de Tariceanu- PNL  si Geoana – PSD, probabil la brat cu regina stupului vamal. In rest sa auzim numai de bine – cat s’o mai putea. . Stiind ca Basescu nu va raspunde niciodata franc – va invit sa (re) cititi titlul si subtitlul .

Ma intreb si nu retoric de ce smecherii care sparg banci in direct si la o ora de varf, nu iau in calcul si pe baietii care lucreaza in vama? Acolo, la vamesi, ar gasi probabil mai mult numerar decat este in banci. Aude cineva?

Cloaca abjecta din vama romana dureaza de peste 10 ani ->  vi-l mai amintiti pe Nini (Mini) Sapunaru, membru de frunche in PNL – sef al Vamilor in … Cum de n-a eradicat coruptia vamala? http://www.ziaruldeiasi.ro/regional/focsani/deputatul-nini-sapunaru-proiectare-de-miliarde-cu-primariile-pnl~ni6sl2 in 14 ian 2000 Mircea Ionescu-Quintus a recunoscut ca in sedinta viitoare a BPC, va fi analizata „activitatea dlui Sapunaru, datorita numeroaselor zvonuri care circula pe seama acestuia„. Oare despre ce zvonuri era vorba?

conform AMOS NEWS / 26 sept 2005

Grupul de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, aduce acuzaţii premierului Călin Popescu Tăriceanu pentru neintervenţia în restructurarea sistemului vamal din România, asupra căruia a atras atenţia şi preşedintele României.

În opinia lui Ciuvică mai mulţi şefi de vamă ar trebui daţi jos, printre care aminteşte pe Gelu Ştefan Diaconu, directorul Autoritatii Nationale a Vamilor, Theodor Anton, seful Biroului Vamal Antrepozite si Iulian Butnaru, directorul adjunct al Directiei Supraveghere si Control Vamal.

În sprijnul afirmaţiilor sale, Mugur Ciuvică aminteşte că mai mulţi demnitari au făcut referire la mafia din vamă, respectiv şeful statului, Traian Băsescu, Ionuţ Popescu – fost ministru de finanţe, Sebastian Vlădescu – actualul ministru de finanţe, Sebastian Bodu – preşedintele ANAF.

Despre cele trei persoane citate mai sus în raport, Mugur Ciuvică prezintă o scurtă descriere a activităţii profesionale:

”Gelu Stefan Diaconu a fost, din aprilie 1997 pina in februarie 2001, director general adjunct al Directiei Generale a Vamilor, fiind, practic, mina dreapta a lui Nini Sapunaru. Dupa alegerile din 2000, Diaconu a fost pastrat de PSD intr-un post cheie, acela de director general adjunct al Directiei generale de solutionare a contestatiilor din Ministerul Finantelor Publice. Numit sef al Autoritatii Nationale a Vamilor in 2 februarie 2005 de premierul Tariceanu, Gelu Stefan Diaconu s-a remarcat in cele 8 luni de cind conduce Vama prin doua lucruri. Mai intii, printr-un scandal legat de un conflict de interese, sotia sa detinind un hotel in Bucuresti impreuna cu doi patroni de magazine duty-free. In doilea rind, printr-o serie de reorganizari si numiri prin care apropiati ai sai au ajuns in functii cheie.

In 14 martie 2005, Gelu Stefan Diaconu, a emis ordinul 396 prin care “punctele vamale infiintate in municipiul Bucuresti se rearondeaza in subordinea birourilor vamale”. In urma acestei „rearondari”, Biroul Vamal Antrepozite din Bucuresti a devenit cel mai important birou vamal din tara.

Seful Biroului Vamal Antrepozite este Theodor Anton, un vechi apropiat atit al lui Gelu Stefan Diaconu, cit si al fostului presedinte Ion Iliescu. Theodor Anton este vamesul pus sub invinuire pentru evaziune fiscala in afacerea contrabandei cu afisele lui Ion Iliescu din campania electorala din 1996. Theodor Anton, la acea vreme sef al Vamii Tirguri si Expozitii, a aplicat pe documentele vamale o stampila, inchizind tranzitul, desi destinatarul materialelor electorale nu-si platise obligatiile fata de stat.

Iulian Butnaru, directorul adjunct al Directiei Supraveghere si Control Vamal, este si el un apropiat al actualului sef al Vamii, Gelu Stefan Diaconu. La inceputul lunii august, Ionut Popescu, la acea vreme ministrul Finantelor i-a cerut lui Iulian Butnaru sa demisioneze. Cel schimbat a fost insa Ionut Popescu, Iulian Butnaru continuind sa isi pastreze functia.

Iulian Butnaru a ocupat o functie similara celei in care se afla astazi si in perioada in care Vama era condusa de Nini Sapunaru. Dupa 2001, Butnaru a intrat in afaceri, infiintind o firma de consultanta financiara, F&C CONSULTING CONT SRL. Asociatii lui Butnaru erau Camelia Sapunaru, sotia fostului sel al Vamii, Ion Busuioc, in prezent director general in cadrul Directiei generale legislatie impozite indirecte din Ministerul Finantelor si Tudorel Harabor, in prezent denuntat penal de o serie de pagubiti ai MTS LEASING. F&C CONSULTING CONT SRL, firma in care acum actionar si administrator a ramas doar Camelia Sapunaru, a fost firma de consultanta financiara a MTS LEASING.

Inainte de 2005, F&C CONSULTING CONT SRL se ocupa intre altele cu consultanta pentru societatilor comerciale care doreau sa obtina rambursari de taxe de la Ministerul Finantelor. De aceste rambursari se ocupa Directia generala de solutionare a contestatiilor din Ministerul Finantelor, al carei director general adjunct era Gelu Stefan Diaconu.

In aprilie 2005, premierul Calin Popescu Tariceanu declara ca guvernul pe care il conduce va stopa coruptia din vama romaneasca. „Nu am de gind sa tolerez ciupercaria care a crescut in sistemul vamal” – spunea primul ministru. La 5 luni de la angajamentele premierului, Gelu Stefan Diaconu, seful vamii, este intr-un evident conflict de interese, Theodor Anton, seful celui mai important birou vamal din Romania, este omul de incredere al lui Ion Iliescu, iar Iulian Butnaru, directorul adjunct al Directiei Supraveghere si Control Vamal, determina schimbarea ministrului Finantelor Publice care ii ceruse demisia.”

Curierul National (Ediţie din arhivă) Anul 8, nr. 3645. Marţi, 11 Februarie 2003
Fostul sef al Directiei Generale a Vamilor (DVG) din perioada guvernarii CDR, actualul deputat PNL, Nini Sapunaru, a declarat, ieri, ca situatia din sistemul vamal romanesc este atat de grava, incat “mai jos de atat nu se poate”. Sapunaru sustine ca, timp de doi ani, conducerea acestei institutii a fost preocupata doar sa centralizeze decizia, astfel incat agentii economici sa fie la discretia si bunul plac al sefilor din sistem, iar criteriul de promovare a sefilor nu s-a bazat pe competenta profesionala ci pe gradul de slugarnicie si disponibilitatea la compromisuri.
“Eforturile echipei de conducere a DGV, in frunte cu Dinu Gheorghe, s-au indreptat spre multiplicarea contactelor dintre agentii economici si oficialii vamali, cu scopul de a taxa tot ce se poate, la limita legii si mai ales dincolo de aceasta”, a mentionat Sapunaru. El a mai spus ca sefii Vamii romanesti au promovat unele acte normative care contravin liberei concurente si economiei de piata, dovedindu-se bariere in calea agentilor economici onesti. Deputatul liberal acuza conducerea DGV ca a introdus unele autorizatii numai pentru ingreunarea activitatii agentilor economici care desfasoara actiuni prin vama. In opinia acestuia, partidul de guvernamant dovedeste lipsa de vointa politica pentru debirocratizarea, simplificarea si transparenta actului decizional la nivelul Vamii romane. “Atrag atentia ca Dinu Gheorghe nu este singurul vinovat pentru dezastrul Vamii romane, la fel de vinovat fiind si ministrul finantelor, Mihai Tanasescu, care l-a cautionat pe seful DGV, in toata aceasta perioada”, a conchis Nini Sapunaru.
Dinu VAMA Gheorghe a fost cel care a creat in anii ’90 imperiul vamal de Bucuresti . Pentru asta probabil, in 2000 a fost numit de Adrian Nastase director general al Directiei Generale a Vãmilor. Prin decizia nr. 828 din 24 aprilie 2001 privind
vãmuirea unor categorii de mãrfuri a acordat monopol vãmuirii legumelor si fructelor firmelor SC Romanian Customs Service si SC Voluntari Customs SRL Ilfov. Acestea apartineau iordanianului Mohamad Ahmad, denumit “Regele legumelor”. În toamna aceluiasi an, afaceristul iordanian a fost arestat sub acuzaþiile de evaziune fiscalã, fals si uz de fals.
mai multe in: Rechinul de la Vamã (tot de aici am extras: … membrilor “Retelei Dinu Gheorghe”: Neagu Vasile, Balã Iulian, Meda Raicu, Cãlin Vesa (care ulterior a ajuns adjunctul lui Vasile Blaga in Min. de Interne vezi http://www.vreaudreptate.ro/component/content/article/2-arhiva-mafiei/601-reteaua-mafiota-vasile-blaga-.html) , Ungureanu, Codârlã, Bogdan Adrian. Apropiatii lui Gheorghe erau acuzati de facilitarea contra cost a iesirilor ilegale din tarã a mari sume de bani învalutã precum si a intrãrii de droguri. Potrivit raportului, Dinu Gheorghe era acuzat de trafic de droguri, prin intermediul transporturilor de legume si fructe. Chiar si presedintele Ion Iliescu a ridicat câteva semnale de alarmã, referitor la aceastã chestiune. În 2003, aflat la prezentarea bilantului Politiei Române, Iliescu a întrebat iscoditor “De ce Politia ungarã a confiscat mai multe droguri tranzitate prin România decât Politia Românã?” si “stiati cã se face trafic de droguri sub acoperirea comertului cu legume si fructe?”Simtindu-se probabil vizat Dinu si-a prezentat demisia.
conform ziarului Adevarul, editia din 14 februarie 2003:

“Conducerea Vamii Romane in perioada 2001-2003 de catre Dinu Mihail Gheorghe a insemnat pentru Romania pierderi foarte mari, atat prin neplata taxelor vamale, cat si datorita subminarii economiei nationale, prin importuri de marfuri subevaluate din China, Turcia, Ungaria etc.”

Evaziunea fiscala, abuzul in serviciu, falsul si uzul de fals – sunt doar cateva din infractiunile puse in seama locotenentilor fostului sef al Directiei Generale a Vamilor (DGV).

Conform sindicalistilor, mafia din vami incasa o spaga de un milion de dolari pe luna de la importatorii agreati, iar gaura data bugetului statului era de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Vasile Marica, liderul vamesilor, a declarat ziarului Adevarul ca procedura de fraudare a statului a pornit de la o circulara data de Dinu Gheorghe, prin care anumite transporturi nu mai erau vamuite in punctele de intrare in tara.

Marfurile urmau sa fie controlate in vamile de interior. Culmea, cele mai multe dintre transporturi aveau ca punct terminus Vama Baneasa – fieful fostului director al DGV.

Transportatorii care intrau pe “filiera Dinu Vama” nu aveau de asteptat in frontiere, beneficiau “la interior” de scutiri de la plata taxelor vamale, iar marfurile pe care le introduceau in tara erau subevaluate.

Transporturile firmelor concurente, care refuzau sa “cotizeze” corespunzator, erau controlate la sange, tinute cu zilele prin vami, pana cand protejatii DGV isi plasau marfa pe piata.

Vama Baneasa, se arata in raportul USFP, era una din vamile cele mai mici din Capitala, dar Dinu Vama a transformat-o in cea mai importanta vama din tara. La conducerea acesteia a fost numit Vasile Neagu, zis “Sica Mercedes”, omul de incredere al fostului sef al DGV.

Echipa de la Baneasa “s-a format din oameni loiali, adusi din toate vamile bucurestene, pentru a crea un sistem inchis, din care sa nu transpire nimic in exterior”.

Cu sprijinul sefului DGV s-a instituit o noua metoda de lucru: “camioanele cu legume, fructe etc. erau vamuite doar dupa ce bunurile sau produsele erau vandute; camioanele aveau cel putin trei tone de produse in plus, care intrau in tara sub forma de contrabanda”.

Prin asemenea “proceduri” a fost posibila aducerea unor transporturi de droguri – fapt care a fost remarcat si de catre presedintele Romaniei.

Sindicalistii au identificat si punctele sensibile in ceea ce priveste contrabanda si intrarea unor droguri in tara: Giurgiu, Nadlac, Constanta si Sculeni.

Asa cum afirmau liderii USFP, pe aici treceau “produsele periculoase”, cu acordul tacit al unei retele de vamesi si politisti de frontiera. Iar Baneasa reprezenta din nou “centrul de comanda”.

Armaghedonul Vama era redactat sub forma unei note, cu date culese pe parcursul anilor 1999-2002, care se refereau la o retea din Vama Giurgiu, pusa la punct inca din anul 1991.

Erau acuzati si politisti de frontiera – sustinatori ai mafiei vamesilor – si se insirau bunurile capatate de lucratorii corupti, in urma afacerilor cu droguri si cu marfuri de contrabanda: cate trei-patru apartamente, vile la munte, firme, limuzine sau chiar colectii de caini de rasa.

Una dintre cele mai grave acuze aduse celor de la Vama Giurgiu era transmiterea catre transportatorii de droguri si catre liderii gruparilor mafiote a consemnelor si a modului de control.

Am ramas cu aceste acuze, aduse de un lider sindical unui fost sef al Vamii (se ridica intrebarea fireasca de ce Vasile Marica a facut aceste dezvaluiri dupa plecarea lui Dinu Vama si nu in timpul mandatului acestuia), si nimic mai mult.

despre acelasi
Clientela PNL din Consiliul de Administratie al Eximbank a obtinut în instanta despagubiri de la statul român de aproape un milion de euro. Gelu Stefan Diaconu (fost vicepresedinte al ANAF), Emanoil Negut (fost sef al Corpului de Control al primului ministru în Cabinetul Tariceanu), si Claudiu Roman (despre care presa a relatat ca ar fi un apropiat al liberalului Teodor Atanasiu) vor primi, prin decizia Tribunalului Bucuresti, peste 270.000 euro, fiecare . Potrivit surselor RL, sumele de bani acordate de judecatori celor trei ar reprezenta despagubiri pentru faptul ca au fost înlocuiti din functie înainte de expirarea mandatelor dupa venirea la putere a coalitiei PDL-PSD. „(Instanta – n.r.) admite cererea principala precizata. Admite cererile conexe precizate. Obliga pe pârâta (Eximbank n.r.) la plata catre fiecare dintre reclamanti a sumei de 1.179.034 lei reprezentând despagubiri”, se arata în hotarârea Tribunalului Bucuresti, contestata de avocatii Eximbank la Curtea de Apel Bucuresti.

Procesul celor trei, care au mai detinut pozitii similare si în alte consilii de administratie, a început în vara anului trecut, dupa ce în februarie 2009 fostul guvern PSD-PDL anunta schimbarea întregii conduceri a Eximbank, masura în urma careia la sefia institutiei a ajuns Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana. Potrivit informatiilor vehiculate de presa, Gelu Stefan Diaconu ar fi câstigat, numai în 2007, din prezenta în Consiliul de Administratie al acestei banci 226.820 lei, surse citate de media sustinând ca Diaconu este un apropiat al liderului liberal, Dan Radu Rusanu. O suma similara ar fi câstigat în aceeasi perioada si Emanoil Negut. Fostul sef al Autoritatii de Control al premierului Tariceanu declara în 2008 ca activitatea sa la Eximbank se reducea la o sedinta pe luna a Consiliului de Administratie.

Sursa: Romania Libera

http://www.adevarul.ro/actualitate/Bodu-demnitarul-cinci-salarii-luna_0_52796208.html aici gasiti info despre Gelu Ştefan Diaconu, tot de la vama + Decizia 174 din 3 februarie 2009 (Decizia 174/2009) primul-ministru emite prezenta decizie.

Articol unic. – Pe data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Gelu Stefan Diaconu se elibereaza din functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

In ordinea fireasca a lucrurilor, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat astazi, 09 feb 2011, ca in urma discutiei avute de premierul Emil Boc cu seful ANAF (Blejnar) si avand in vedere ca DNA l-a pus pe Radu Traian Marginean sub invinuire in cazul mitei de la Vama Halmeu (430 mii euro), seful Autoritatii Nationale a Vamilor a fost demis din functie. robabil ca e cu va urma – Sorin Blejanr? Vasile Blaga?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: