Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Papa Benedict XVI si evreii care nu l-au omorat pe Isus

Posted by peceresoare pe 2 Martie 2011


VATICAN CITY – Papa Benedict a exonerat, surprinzator, poporul evreu pentru moartea lui Isus Hristos. Abordand in noua sa carte, „Isus din Nazaret-partea a II”, unul dintre cele mai controversate subiecte din creştinism, Papa Benedict explică biblic şi teologic de ce nu există nici o bază în Scriptură pentru argumentul că poporul evreu, ca un întreg, a fost responsabili pentru moartea lui Isus „. Interpretări contrare au fost folosite de secole pentru a justifica persecutarea evreilor.
„supravieţuitorii Holocaustului cunosc prea bine modul în care taxarea evreilor de secole ca : ” omoratori ai lui Hristos” a creat un climat de ură , care a fost temelia de persecuţie anti-semita a cărei expresie finala a fost Holocaustul,” a declarat Elan Steinberg din asociatia americana a supravieţuitorilor si descendenţilor acestora. Aici este interpretabil. Nu neaparat vina de peste aproape 2000 de ani cu uciderea lui Isus a creat semintele antisemitismului ci mai degraba modul (deseori imoral si necinstit) de comportament social, in viata politica si in cea economica a etnicilor declarati evrei si taiati imprejur. Cine mai are batrani (romani sau evrei) prin preajma sa-i intrebe si va afla despre ce vorbesc.

De fapt papa Benedict absolva fara sa vrea toate genocidele puse in carca unor semintii : genocidul armenilor din 1915 condus de extremistii turci, genocidul rusilor si ucrainienilor de catre bolsevicii anticristului Stalin, genocidul numit holocaust al evreilor condus de national socialistii altui anticrist pe nume Hitler. Genocidul palestinienilor din teritoriile ocupate condus de un guvern israelit care nu prea ii mai reprezinta pe evrei.

Benedict pan’la urma arunca vina doar asupra a numai câţiva lideri ai templului si a unui mic grup de suporteri responsabili pentru crucificarea lui Hristos. Este o logica simpla si simplista nedemna de un papa descendent al lui Petru! Nu mai e mult si o sa-l aud pe Papa cum acuza Hamas si Fatah de moartea lui Isus! Exagerez dar nu fac decat sa-l imit pe papa Ratzinger.
In islam – Coran fecioara Maria este considerata mama Maria – mama suprema … iar Isus un apostol antemergator. Evreii inca il considera pe Isus un …nimic, un fals profet. Toate faptele inca conduc la considerarea evreilor ca si pana acum… si chiar daca ex nazi Ratzinger cauta sa-si spele pacatele a ales gresit autobuzul si … calatorii.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Papa Benedict XVI si evreii care nu l-au omorat pe Isus”

  1. DORIANA said

    Este mare PACAT ce se intampla.Este si normal sa vina Sfarsitul Lumii,cum spuneau strabunii nostri..Toata lumea stie”religie” dupa cum il taie capul sau pe cine iubeste sau uraste. Mai bine sa fim mai buni si sa ne uitam in jurul nostru,sunt atatea necazuri,si sa vedem unde putem ajuta. Doamne dava minte

    • Dupa cat am inteles din comentariul Dvs., adica nimic, incep sa cred ca nu ati citit articolul pana la final! Nu este vorba de nicio religie, este vorba de posibile fapte istorice. Altfel stati linistita, lumea nu se termina cand vor sacerdotii si scribii lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: