Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Catherine Zeta-Jones tratata de psihoza maniaco-depresiva

Posted by peceresoare pe 17 aprilie 2011


Actriţa (in varsta de 41 ani) a fost recent internata într-un spital (Silver Hill Hospital) de sănătate mintală din Connecticut , fiind supusa unui tratament pentru psihoza maniaco-depresiva II (dezordine bipolara II). Perioada internarii : 06 – 11 aprilie 2011

Conform dr. David J. Miklowitz, profesor de psihiatrie la Universitatea de Medicina UCLA, boala se manifesta pe tot parcursul vieţii, cu recidive mai dese (la unii pacienti, in mod constant, starile de psihoza alterneaza cu cele normale) sau mai rare (o dată la câţiva ani). Unii oameni au primul episod în copilărie, alţii mai târziu – in perioada adolescentei.

Dezordine bipolara I – se caracterizează prin manii severe, a declarat Miklowitz, oamenii „se simt deasupra lumii”, sunt iritabili şi furiosi. Uneori simt ca au superputeri sau percepţie sporita; gândurile lor sunt in raliu iar energia da pe afara. De obicei, oamenii cu Dezordine bipolara I balanseaza între starea maniacala şi una de depresie extrema, in timpul careia sunt tristi şi îşi pierd interesul chiar si pt. activităţi de care se bucură, de obicei, (inclusiv sex). Ei pot suferi de oboseala si insomnie şi pot avea tendinte suicidale.

Persoanele cu Dezordine bipolara II trec de la o depresie severă la o mai uşoară stare maniacala numita hipomanie = Stare de excitatie trecatoare sau durabila care se manifesta printr-o hiperactivitate, printr-o stare de spirit exuberanta si printr-o multime de cuvinte. Hipomania poate reprezenta o forma atenuata a fazei de manie in psihoza maniacodepresiva. Ea poate, de asemenea, sa fie cauzata de unele intoxicatii (alcool, psihostimulante, corticosteroizi). Deteriorarea starii lor nu este atat de vizibila ca la cei cu Dezordine bipolara I. „Oamenii observa o schimbare, dar nu este una extrema”, Tratamentul uzual pentru bipolara II include medicatie si psihoterapie. În general, un pacient cu bipolar II ar putea fi spitalizat pentru că intervenţiile în ambulatoriu nu au dat rezultate, mai ales din cauza neeliminarii factorilor de stres care demareaza recidivele bolii, a spus Miklowitz.

Iar a Catherine Zeta-Jones a avut un ultim an „de infarct” adica „de luat razna” – sotul ei, Michael Douglas fiind diagnosticat cu cancer la gat. Cei doi au impreuna doi copii : un fiu de 10 ani – Dylan şi o fiica de 7 ani – Carys.

Actrita urmeaza sa apară în filmul despre fotbal „Playing the Field”, alaturi de Gerard Butler şi Jessica Biel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: