Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Putin candideaza din nou pentru presedintia Federatiei Ruse, in 2012

Posted by peceresoare pe 25 Septembrie 2011


Actualul presedintele rus Dimitri Medvedev a fost cel care a propus partidului sa il sustina pe PUTIN pentru functia suprema.La sfarsitul unui discurs de circa două ore, Vladimir Putin a anuntat ca accepta propunerea lui Medvedev.

Nu este nici o incalcare a constitutiei sau a vreunei alte legi fundamentale din Rusia ! Textul legii – in lb. Rusa – spune ca un cetatean rus nu poate fi presedinte ” mai mult de 2 mandate consecutive” – deci Putin va fi la conducerea Rusiei – din nou probabil 2 mandate (acum de 6 ani) – pana’n 2024. dupa care se pregateste Medvedev. Super tare. Doar pentru noi este o surpriza noua canditatura a lui Putin. Cei interesati stiau si (l-) au cultivat pe forever-ul conducator al Rusiei moderne.

Comparativ cu constitutia fed. Rusa, Constitutia Romaniei, in ARTICOLUL 81 aliniatul (4) prevede:
„Nici o persoana nu poate îndeplini functia de Presedinte al României decât pentru cel mult doua mandate. Acestea pot fi si succesive.” O exprimare incoerenta ce poate fi savurata direct de la sursa : href=”http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c2s0a81″>http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c2s0a81

Cautand pe saitul oficial al guvernului condus de Vladimir Putin, varianta in limba engleza, am gasit articolul 81 alin 3 (Constitutia Federatiei : http://www.government.ru/eng/gov/base/54.html
ca: citat „3. One and the same person cannot hold the office of the President of the Russian Federation for more than two terms running.” = traducere – Una si aceeasi persoana nu poate detine functia de presedinte pentru mai mult de două mandate succesive O alegere nefericita a adverbului „running” pt. succesiv. In engleza running inseamna si conducere, management, candidatura… finalul aliniatului poate fi interpretat si ca : doua mandate in conducere.
pentru conformitate printscreen-ul saitului guvernamental:

aceeasi constitutie – varianta in limba rusa, (re)scrie alin.3 art.81 astfel :
„Одно и то же лицо не может занимать должность Президента Российской Федерации более двух сроков подряд.” = Aceeasi persoana nu poate detine functia de presedinte al Federatiei Ruse pentru mai mult de două mandate consecutive.” !!!

Sper ca aceeasi traducatori sa nu fie folositi pentru variantele in engleza ale prospectelor ce insotesc armamentul vandut de rusi In rest, spre deosebire de Basescu, eu ma simt mult mai confortabil cu Putin la Kremlin. Punct.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: