Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Regele Mihai si Paul din maneca lu’ Traian Basescu

Posted by peceresoare pe 26 Septembrie 2011


Exista in acest moment ( sept. 2011) o zumzaiala ridicola in jurul atacurilor lui ZÃUS (Basescu) la adresa Regelui Mihai. Din pacate nici un istoric de anvergura nu are greutate in bile astfel incat sa vrea (sa poata) a stabili adevarul istoric – prin abdicare a tradat sau nu Regele Mihai? Eu mai am o intrebare – In momentul abdicarii regele Mihai era apt sa ia o astfel de decizie? Are cineva informatii despre aceasta tema?

Probabil bagheta cumatrului Traian Basescu a scos din joben pe nepotul lui Zizi Lambrino – Paul Lambrino autointitulat „printul Paul de Romania” (conform dex: CUMATRU = CUMẮTRU, -Ă, cumetri, -e, s. m. și f. 1. Nașul sau nașa în raport cu părinții copilului botezat ) acesta fiind fiul legitim al lui Mircea Grigore Lambrino, ulterior Carol Mircea Grigore Lambrino = fiul nelegitim al lui CAROL II -> vezi explicatia de mai jos.
wiki: Casatoria dintre CAROL II si Zizi Lambrino a fost desfiintata in 1919. … tribunalul Ilfov a anulat căsătoria la 8 ianuarie 1919. Dupa un an si jumatate, pe 8 august 1920, s-a nascut Mircea Grigore Lambrino (nelegitim din punct de vedere legal, fiind născut după anularea căsătoriei și nerecunoscut de Carol). La data nasterii presupusului fiu al lui CAROL II (in 1920) era in vigoare constitutia din 1866! cea cu „in linie coboritore directa si legitima”

Daca e sa o luam dupa conStitutiile Romaniei din 1866 si 1923 (vezi mai jos), practic, casa regala a Romaniei nu mai are dupa Mihai I, NICI UN COBORITOR DIRECT SI LEGITIM AL MAJESTATII SALE REGELE CAROL I.
Art. 82. Constitutia Romaniei 1866
Puterile constitutionale ale Domnului sunt ereditare, in linie coboritore directa si legitima a Mariei Sele Principelui Carol I. de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu esclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. Coboritorii Mariei Sele vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a resaritului.
Art. 77. Constitutia Romaniei 1923
– Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. Coboritorii Maiestatii Sale vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a Rasaritului.

Art. 83. Constitutia Romaniei 1866
In lipsa de coboritori in linie barbatesca ai Mariei Sele Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, succesiunea Tronului se va cuveni celui mai in varsta dintre fratii sei sau coboritorilor acestora, dupa regulile statornicite in articolul precedent. Deca nici unul d’intre fratii sau coboritorii lor nu s’ar mai gasi in viata, sau ar declara mai dinainte, ca nu primesc Tronul, atunci Domnitorul va putea numi succesorul seu dintr’o dinastie suverana din Europa cu primirea representatiunei nationale, data in forma prescrisa de Art. 84. Deca nici una nici alta nu va avea loc, Tronul este vacant.

Art. 78. Constitutia Romaniei 1923
– In lipsa de coboritori in linie barbateasca ai Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, succesiunea Tronului se va cuveni celui mai in varsta dintre fratii sai sau coboritorilor acestora, dupa regulele statornicite in articolul precedent.
Daca nici unul dintre fratii sau coboritorii lor nu s’ar mai gasi in vieata sau ar declara mai dinainte ca nu primesc Tronul, atunci Regele va putea indica succesorul sau dintr’o dinastie suverana din Europa cu Primirea Reprezentatiunii nationale, data in forma prescrisa de art. 79.
Daca nici una, nici alta nu va avea loc, Tronul este vacant.

„CAROL I este considerat de majoritatea istoricilor cel mai mare om de stat al României, căci regimul politic pe care l-a promovat a asigurat dezvoltarea ţării noastre pe o linie democratică şi demararea unui amplu proces de modernizare a statului.” – citat din Enciclopedia Romaniei.

Anunțuri

Un răspuns to “Regele Mihai si Paul din maneca lu’ Traian Basescu”

  1. PS -Regele Mihai a vorbit in parlament, pe 25 oct, fara sa spuna nimic. Rusinos final ! https://peceresoare.wordpress.com/2011/10/25/regele-a-vorbit-dar-nu-a-spus-nimic/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s