Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

JUCU (CLUJ) fara NOKIA. EUROPA fara NOKIA? pentru Nokia cel mai bun atac … este fuga!

Posted by peceresoare pe 29 Septembrie 2011


Dupa o investitie de 60 mil. EURO si aproape 4 ani de activitate, NOKIA inchide fabrica dela Jucu. Declaratie clara si fara echivoc a presedintele Nokia, Stephen Elop, care este acum si pe post de agent imobiliar, cautand sa vanda locatia catre o alta companie.
Nokia stie (in interior) ca a pierdut jocul in liga I. De aceea, incet, incet, se retrage din Europa si USA (piete premium) catre Asia, de unde le provine 99% din componente si unde telefoanele lor demodate si nefunctionale mai au loc pe piata. Urmeaza sa inchida si fabrica din Ungaria si pe cea din Finlanda. Celor care se intreaba ce s-a intamplat le raspund simplu – Nokia, la Jucu, a investit 60 mil. euro si a scos un profit net de 95 mil. euro (in trei ani). Daca in acest an, 2011, are pierderi -> sigur acestea vor fi compensate prin vanzarea locatiei.
Si un ultim motiv – dar nu in importanta : GOOGLE a cumparat MOTOROLA Mobility (15 Aug 2011). Cu achizitia asta, GOOGLE intra in posesia a vreo 17000 patente in domeniul telecomunicatiilor. In octombrie – noiembrie 2011 GOOGLE va lansa ANDROID 4.0 … mai e nevoie sa continui? poate doar cu un printscreen al paginii http://www.google.com/phone/ OBSERVA CINEVA VREUN NOKIA?

PS – singura salvare a Nokia ar fi intrarea sub aripa soft a lui MICROSOFT.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s