Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Iulia Timosenko condamnata la sapte ani puscarie pentru abuz de putere

Posted by peceresoare pe 11 Octombrie 2011


Instanta ucraineana a condamnat-o la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere pe Iulia Timosenko, fost prim-ministru. Ea a fost acuzata pentru ca a semnat in ian. 2009, fără autorizaţie din partea guvernului său, acordurile cu Rusia referitoare la aprovizionarea cu gaze naturale. „În ianuarie 2009, Iulia Timoşenko, (…) folosind autoritatea si competentele de prim-ministru in scopuri ilegale, a comis acte impotriva intereselor Ucrainei – a spus judecătorul Rodion Kireev in enuntul hotararii procesului inceput 24 iunie. In plus faţă de o descalificare de la o funcţie publică timp de trei ani dupa executarea sentintei, ea a fost, condamnata sa ramburseze 190 milioane dolari catre Naftogaz, compania publică de petrol si gaze din Ucraina.

In arest provizoriu inca din 5 august, Timosenko a denunţat in mod repetat un complot politic intreprins de către adversarul său, actualul preşedinte Viktor Ianukovici. Ea a declarat ca va contesta hotararea in instanta Europeana. „Vom lupta pentru a apara reputatia noastra in fata autoritatilor europene. Trebuie să fim puternici si sa protejam Ucraina de autoritarism si lipsa de libertate”, a spus ea, dupa anuntarea deciziei tribunalului.

In 3 luni procesul penal s-a incheiat ! In Romania celor 21 de ani de democratie si „capitalism” toate procesele intentate politicienilor, care au condus tara samavolnic si cu interes personal-pecuniar in detrimentul poporului roman, (cazul Adrian Nastase este elocvent) treneaza la nesfarsit iar infractiunile se duc spre prescriere. „Dragul” bombonel sub aripa „ciorii vopsite” Iliescu, a vandut Petrom-ul, a incheiat contractul pagubos cu Bechtel si cate altele or mai fi fost?! si nici un organ al statului nu se indreapta impotriva lui! Este anchetat pentru cateva termopane (auzi la ce s-a pretat un prim ministru – ca un cocalar sadea) made in China, aduse pe sestache cu facturi naparlite. Romania este victima propriei clase politice care se ridica doar la talia unui picior de broasca numit : …. las placerea cititorilor sa completeze „la liber”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: