Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Regele a vorbit, dar nu a spus nimic!

Posted by peceresoare pe 25 Octombrie 2011


Asteptam cu destul interes inchiderea cercului, in aceasta zi care putea sa fie una memorabila. Din pacate „discursul regelui” a fost anost, greu de urmarit si burdusit cu fraze stereotipe. Banal si comun, nu a facut decat sa consfiinteasca iesirea de pe scena istoriei Romaniei, pe scara de serviciu, a celui care atunci cand trebuia nu a vazut „Romania … ca pe o ţară pe care am luat-o împrumut de la urmaşii noştri.” si din cauza asta, doua generatii si-au trait amarul sub talpa sovietica.

Asteptam de la cel care l-a predat pe Antonescu rusilor, cel care a predat tara si viitorul ei pe mainile lui Stalin, sa vina sa-si ceara iertare. Eu, cetatean Roman, Român, cu sange din sangele meu varsat si pierdut la cotu Donului, eu cetateanul roman care am dus in spate zeci de ani traiti la cozi, in frig si minciuna, Eu, cetateanul Român care traiesc inca prost si intr-o abstinenta nevoita asteptam sa-mi fie ceruta iertarea. Nu aveam nevoie ca Mihai I si ultimul … (sau) ceas de istorie sa ne aduca osanale parlamentului si clasei politice care – vezi doamne – ne-au bagat in UE, NATO si ne-au bagat economia de piata pe gat.

Daca recitesc discursul regelui, paragraf cu paragraf ma ingrozesc ! Este romana limba de lemn care spune in surdina si voalat ce ar fi trebuit sa urle: Ca inca Moldova nu mai este parte din trupul tarii. Ca ungurii isi fac de cap in toate guvernarile „democratice” ale ultimilor 21 de ani. Ca zilnic mor 10 romani pe drumurile putine si cu gropi ale patriei dar in timpul asta asfaltangii si bitumistii isi fac palate. Ca se moare in spitale si azile de batrani sau in salvarile blocate in trafic, din lipsa de personal, tehnica si medicamente, in timp ce „elita” se trateaza pe la Viena!. Ca agricultura si taranul – fermierul – roman sunt la pamant la propriu. Ca scoala romaneasca e alaturi de fermierul roman – adica tot la nivelul solului. Ca armata romana nu mai e armata!. Ca industria romaneasca a ajuns la fier vechi. Ca peste trei milioane de romani muncesc in Spania, Italia si Franta. Ca Romania nu va mai fi a urmasilor urmasilor nostrii.

Finalul a fost meschin si obraznic. Sa te apuci sa-l plagiezi pe Barbu Ştefănescu Delavrancea si monologul lui Stefan din Apus de Soare, mi se pare de’a dreptul mefistofelic. Regele e gol!. Ma uit in urma, la 23 august 1944 si 30 dec 1949 si ma-nchin in fata celui care a fost mai rege decat Mihai – actorul George Calboreanu. Urmariti-l in filmul de mai jos de la min. 1:11 si cititi si recititi:
citat Tineti minte cuvintele lui Stefan care v-a fost baci pana la adanci batranete, ca Moldova n-a fost a stramosilor mei, n’a fost a mea si nu’i a voastra, ci a urmasilor vostrii si a urmasilor urmasilor vostrii, in veacul vecilor.” inchis citatul

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: