Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Dan Grecu „Butoane” din Giurgiu a fost arestat pt. trafic de minori

Posted by peceresoare pe 29 Octombrie 2011


Probabil ca „protectia” si-a luat mana de pe clanul Butoane si acum incep arestarile. Astept si reactia autoritatilor impotriva senatorului de butoane – Cezar Magureanu, a carui fiica cuplata cu ginerica, a inselat o banca cu girul lui butoane.

Surse DIICOT: “Butoane” cel mic batea si droga minorele care refuzau sa se prostitueze

Arestarea vine la cateva saptamani dupa ce seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, declarase ca membrii clanului „Butoane” si-au „spalat gulerele” si nu se mai ocupa de infractiuni comise prin violenta, ci de cele economice. In mod normal acest militian, acum, ar trebui data afara din politie. Butoane junior statea cu proba infractiunii de rapire, sechestrare si trafic minori IN CASA !!!! Sa va fie rusine militienilor !

Dan Grecu, fiul lui Octavian Grecu, zis Butoane, în vârstă 27 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori, iar celelalte două persoane, o fată şi un băiat, minori, ambii în vârstă de 17 ani, au fost arestaţi preventiv de către magistraţii Tribunalului Giurgiu.

Potrivit procurorilor DIICOT, magistraţii au admis cererea procurorilor de arestare preventivă a celor trei şi au dispus arestarea acestora, membri ai grupului infracţional.

Decizia Tribunalului Giurgiu nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei trei se află în arestul IPJ Giurgiu.

Dan Grecu, fiul lui Octavian Grecu, zis „Butoane”, reţinut pentru constituire a unui grup infracţional şi trafic de minori a fost adus, vineri dimineaţă, la sediul DIICOT Giurgiu pentru noi audieri, ulterior fiind prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, Dan Grecu şi alte două persoane, o fată şi un băiat, ambii de 17 ani, au fost aduşi din arest la sediul DIICOT Giurgiu pentru noi audieri.

Din cercetările anchetatorilor a reieşit că fata racola minore în vederea practicării prostituţiei, acestea fiind prezentate ulterior lui Dan Grecu.

Dan Grecu, fiul lui Octavian Grecu, zis „Butoane”, este acuzat de constituire a unui grup infracţional şi trafic de minori, iar joi la locuinţa acestuia au fost făcute percheziţii, fiind găsită una dintre victime – o fată de 15 ani, informa DIICOT.

De altfel, procurorii DIICOT au făcut, joi, cinci percheziţii domiciliare în Giurgiu, într-un dosar în care trei persoane sunt puse sub învinuire pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi trafic de minori. Membrii grupării sunt acuzaţi că au recrutat mai multe victime minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, din judeţul Giurgiu, pe care le-au constrâns la practicarea prostituţiei.

Joi seară, Dan Grecu a fost reţinut pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional şi trafic de minori.

Totodată, au fost reţinuţi o fată şi un băiat, care ar face parte din gruparea coordonată de Dan Grecu.

Numele lui Octavian Grecu, zis „Butoane”, a apărut, în ultima perioadă, în contextul agresiunii comise într-un bar din Giurgiu asupra baschetbalistului american Chauncey Hardy.

Ionuţ Tănăsoaia, zis şi „Gypsy Gipsanu”, tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american, este un apropiat al lui Florin.

Doi dintre fiii lui „Butoane”, Florin Grecu, zis „Floricel” şi Ştefan Grecu, zis „Căpăţână”, au fost audiaţi în acest dosar, ei fiind prezenţi în localul în care a fost agresat sportivul american.

Ionuţ Tănăsoaia, tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzaţiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice.

iata mai jos un reportaj din 12 oct 2011 despre clanul BUTOANE, MEDIAFAX – Autor: Ovidiu Vanghele
Liderul clanului „Butoane” din Giurgiu, Octavian Grecu, vechi cămătar şi expert în barbut şi poker recunoscut chiar şi de cei din poliţia judeţului, nu a avut în ultimii ani vreun dosar penal, deşi aparent are o avere mult mai mare decât ar putea justifica prin afacerile sale la vedere.

Oficial, Grecu are o singură firmă, Versay Construct Company SRL, o societate de construcţii înfiinţată abia în 2009 care nu apare printre beneficiarii de lucrări publice locale. Profitul companiei sale a fost, în anul 2010, de puţin peste 29.000 de lei, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

De notorietate în Giurgiu este faptul că „Butoane” are o spălătorie auto şi o sală de fitness în localitate, afaceri din care este greu de crezut că a obţinut măcar imensa vilă în care tot oraşul ştie că acesta locuieşte.

Tot oraşul de la Dunăre ştie că „Butoane” face bani din altceva. „Normal că face bani din altceva, doar nu are carte de muncă”, a spus, cu năduf, unul dintre jurnaliştii din presa locală atunci când a fost întrebat despre Octavian Grecu. „De unde credeţi că au două maşini (BMW, n.r.) X6? Astea singure costă câteva sute de mii de euro”, a continuat acesta.

Pentru oficialii Parchetului Judecătoriei Giurgiu, clanul „Butoane” nu reprezintă un pericol local. Conform conducerii instituţiei, în ultimii ani procurorii de pe lângă Judecătoria Giurgiu au instrumentat doar două dosare penale în care au fost implicaţi „apropiaţi ai familiei Grecu”, „cam zece persoane”.”Au fost două dosare penale, ambele pentru ultraj contra bunelor moravuri şi încăierare. Într-unul dintre ele, toţi cei şase implicaţi în scandalul care a fost anchetat au fost arestaţi preventiv. Dosarele au fost trimise în judecată, însă toţi au primit condamnări cu suspendare”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, un reprezentant al instituţiei, care a dorit ca numele să nu-i fie dezvăluit.

Pentru poliţia din judeţul Giurgiu, notorietatea lui „Butoane” nu este motiv de îngrijorare. Pentru un reprezentant cu funcţie mare în IPJ, să dai bani cu camătă, aşa cum „spune lumea” că face Grecu zis „Butoane”, este o infracţiune „în legea bancară, nu în Codul Penal”. Despre practicarea jocurilor de noroc – lucru recunoscut public, la televizor, luni noapte, de „Butoane” – acelaşi şef din IPJ afirmă, într-o discuţie neoficială cu jurnaliştii, că este „cel mult o contravenţie”.

Şi totuşi, oamenii din Giurgiu povestesc despre cum „Butoane” se ocupă de cămătărie şi jocuri de noroc încă „de pe vremea lu’ Ceauşescu”. Gura lumii povesteşte despre cum Grecu „Butoane” venea cu notarul la masa de barbut, pentru ca cei care pierdeau ceva la joc să semneze pe loc şi actele de transfer de proprietate. Sau despre cum „Butoane” şi-a pierdut, cândva, nevasta. „La poker sau la barbut, asta nu mai ştiu”, continuă povestitorul, un băiat la vreo 30 de ani şi mai bine de-o sută de kilograme, îmbrăcat într-un trening lucios.

Unii dintre cei din Giurgiu care „ştiu tot ce mişcă” povestesc că „Butoane” nu ar fi străin nici de prostituţie, de contrabanda cu ţigări şi de alte fapte similare.

Marţi, „Butoane” nu a fost de găsit în Giurgiu. În curtea casei sale, unde luni era una dintre maşinile sale, marţi nu mai era nicio mişcare. Iar multele maşini cu numărul de înmatriculare „BUT”, şi de Giurgiu şi de Bucureşti, conduse de regulă de apropiaţii lui, de negăsit în traficul din oraş. „Butoane” nu era nici la spălătorie, nici la barul în care toată lumea ştie că-l găseşte. Şi niciun angajat de-al său nu s-a arătat dispus să-l deranjeze cu un telefon pentru a-l anunţa că-l caută jurnaliştii.

De fapt, după o zi în Giurgiu căutându-l pe „Butoane”, acesta pare mai degrabă ubicuu: nu este nicio surpriză faptul că inclusiv în scandalul cu un singur pumn şi o viaţă pierdută din discoteca locală „Emotione” apare unul din băieţii lui Octavian Grecu. Pe care poliţiştii îl laudă că a venit „fără niciun comentariu” să dea declaraţii despre incident atunci când a fost citat.

„Da, a fost şi unul dintre băieţii lui Butoane acolo în noaptea cu bătaia din discotecă. Atunci când l-am chemat să-l audiem a venit fără niciun comentariu. A venit, ne-a spus ce-a văzut şi a plecat”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, un reprezentant al Poliţiei Giurgiu.

Oficial, poliţiştii giurgiuveni „au în atenţie” mai multe grupări locale.

„Vă daţi seama că dacă vă spun câte sau care anume le dau un semnal că sunt în colimator”, explică acelaşi şef din IPJ discreţia totală la care este nevoit să recurgă.

Când vine vorba despre Ionuţ Tănăsoaia, mai cunoscut ca „Gypsy”, cel care l-a omorât cu un pumn în bărbie pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, oficialul din poliţie spune că acesta nu avea legături cu „Butoane”.

„Da, apare într-o poză cu unul dintre băieţii lui Butoane. Şi?”, se întreabă poliţistul. Povesteşte apoi că „Gypsy” era beat când l-a lovit pe american. „Bea de două zile, venea de la o nuntă”.

Se declară totuşi mâhnit de „recompensa” primită pentru rezolvarea atât de rapidă a cazului uciderii lui Chauncey Hardy: un control de la Bucureşti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: