Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

8 noiembrie : Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil (Gabriel)

Posted by peceresoare pe 7 Noiembrie 2011


De Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil este ziua a aprox. 1,3 milioane de români si a multor altor spanioli, francezi, italieni, tigani, americani, englezi, arabi si evrei. Tuturor le urez la multi ani, in luminare si cunoastere.
Cei doi arhangheli sunt conducatorii cetelor de ingeri fiind reprezentati iconografic cu aripi si purtand sabii, simbolizand biruinta asupra raului. In popor, ei mai sunt considerati calauzele sufletelor celor plecati in drumul lor catre Rai.
numele MIHAIL – vine dintr-o intrebare (retorica) evreiasca care in traducere ar insemna „cine este asemanator lui Dumnezeu?” Numele apare in biblie numarul 13:13 unde Sethur, fiul lui Mihail, este unul din cei 12 spioni trimisi in tinutul Canaan, sau in Daniel 12:1 unde apare sub denumirea de Arhanghelul Mihail. Este considerat sfant atat de biserica ortodoxa (serbat pe 8 noiembrie) cat si de biserica catolica (serbat pe 29 septembrie).
Religia Islamica – in coran – ii mentioneaza si recunoaste pe cei doi arhangheli Jibreel (Gabriel) and Mikhail. Mai mult, arhanghelul Gabriel (omul lui Dumnezeu) este considerat cel care l-a initiat pe profetul Muhammad si cel care i-a revelat acestuia, coranul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: