Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

sprijin national pentru crescatorii de bovine, ovine si caprine + agricultori

Posted by peceresoare pe 9 Decembrie 2011


Crescatorii de bovine vor primi 410 lei/cap de animal, iar cei de ovine şi de caprine cate 40 lei/cap de animal in contul platilor nationale complementare directe (CNDP) pentru 2011, au fost aprobate la Guvern, in 30 noiembrie 2011, actele normative privind acordarea subventiilor de la bugetul de stat pentru anul 2011 in sectorul zootehnic.
total subventie la ovine-caprine = 336,49 milioane lei ~ 77,54 milioane euro
total subventie la bovine = 665,53 milioane lei ~ 153,36 milioane euro

+
14 decembrie:
„Guvernul a aprobat o Hotărâre care reglementează plățile din bugetul național către agricultori. Acestea se ridică la suma de 141,27 lei, echivalentul a 32,42 euro pe hectar. Totalul sumei alocate de la buget, pentru suprafața de 6.460.000 hectare, este de 940.776.000 lei din care 106.156.000 din bugetul anului 2011, respectiv 834.620.000 lei din bugetul pe 2012. Vreau să mai fac precizarea că suma pe care o acordăm de la bugetul de stat este egală cu cea care a fost acordată anul trecut la unitatea de suprafață, dar aș vrea să vă spun că avem circa 400.000 hectare în plus la plată, ceea ce face ca cuantumul acordat de la buget să fie mai mare cu circa 200 milioane lei față de anul 2010” … „România plătește totuşi de la buget fermierii, spre deosebire de toate țările din jurul nostru”…„există speranță să putem completa, pe parcursul anului 2012, aceste alocații”. declaratie ministru Tabara.
Ultima ora: APIA elibereaza adeverinte beneficiarilor platilor nationale directe complementare (PNDC) din sectorul zootehnic, la specia bovine si respectiv ovine/caprine, pentru anul in curs. 

Aceste adeverinţe sunt necesare pentru a accesa credite de finantare a activitatilor curente, de la băncile care au încheiat conventii cu APIA. Pana la aceasta data, APIA a incheiat conventii cu CEC Bank SA, BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română si Procredit Bank, in conformitate cu H.G. 1199/30.11.2011 si respectiv H.G. 1200/30.11.2011.

Creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii primei pe cap de animal la care sunt indreptatiti.

Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o Adeverinta de inregistrare a fermierului prin care confirma:
a) ca Beneficiarul a depus cererea de plata pentru PNDC in sectorul zootehnic la specia ovine/caprine, respectiv bovine, pentru anul 2011;
b) ca au fost efectuate controalele si verificările administrative asupra Cererii de plata depuse de catre Beneficiar, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare;
c) numarul de animale eligibile pentru prima pe cap de animal / exploatatia de bovine;
d) ca Beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii Adeverintei si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite in cadrul PNDC sectorul zootehnic la specia ovine/caprine, respectiv bovine, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

Valoarea creditului este de pana la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverintei.
Fondul de Garantare a Creditului Rural – FGCR IFN S.A. garanteaza pana la 50% din valoarea creditelor acordate de Banca.

Anunțuri

5 răspunsuri to “sprijin national pentru crescatorii de bovine, ovine si caprine + agricultori”

 1. Neculai said

  Domnul ministru al agriculturi a promis cã prima pe cap de ovina/caprina ajunge undeva la 65 lei… dar de unde, este o minciunã, s-a oprit tot la 40 lei.

  • din pacate, in cazul asta, gura pacatosului (V. Tabara) … a spus minciuni. Probabil ca daca erau subventii pt. culturi modificate genetic, dom’ ministru nu mai promitea in vant.

   • Neculai said

    Prietene ai sa te intreb ceva? Cat is mai bat joc astia de la guvernare de fermierii romani suntem in luna martie si nu s-au facut in totalitate platile pentru specia bovina caprina si ovina pentru ca akuma fermieri au nevoie de bani pentru achizitionare de furaje dupa cum stim cu toti iarna a fost foarte agresiva cu fermierii, am adus aceste nereguli la cunostinta pentru ca in tarile din Europa cum ar fi: Belgia, Germania, Portugalia etc. aici la fiecare sfarsit de an statul se achita cu subventia fermierilor. Va doresc o primavara frumoasa.

 2. Neculai said

  Buna ziua stie cineva cand intra transa a doua la ovine-caprine pe anul 2011?

 3. Neculai said

  Salut pe cine intereseaza caprine din rasa carpatina am de vanzare ciute sau cu coarne. Ma puteti contacta la 0748669431 Nicu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: