Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Basescu a pierdut prima repriza cu Arafat …

Posted by peceresoare pe 10 ianuarie 2012


Dar a castigat-o pe cea impotriva sistemului medical de urgenta. Numirea clovnului de la palat – aka Ciuhodaru – dovedeste asta. Ciuhodaru ne este cunoscut prin relatarile live, (corespondent al Realitatea TV si Antena 1,2,3) despre betivii prinsi la volan vii sau despre clismele aplicate constipatilor dupa sarmalele infulecate de sarbatori. Acelasi Ciuhodaru mai este cunoscut pentru cangurismul politic, adica salturile intre partide : PSD -> INDEPENDENT -> UNPR -> PC -> UNPR. Cu aceste aventuri pe centura politicii se aseamana foarte mult cu „fratii” Bideu + Codrin Stefanescu.

Este incredibil cum a reusit Basescu sa se diminueze si sa se ascunda in spatele dubiosilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care „l-au mai demis” si pe fostul ministru Czeke. Intrarea in direct, de 2x, pe telefon, la Realitatea TV si discursul incomprehensibil care a tinut mai mult de o ora, au dezvelit un om speriat si haituit de obsesii.

Ce o fi fost in capul lui Basescu cand l-a trimis pe Arafat sa (se) planga in poala ministrului sanatatii in timp ce el, un ditamai presedinte, a intrat in direct pe un post TV „dusman”, telefonic, sa-l apostrofeze pe acelasi Arafat ! este incredibil cum logica lui Basescu s-a naruit in fata unui (singur, independent, unic) adversar! Arafat, de unul singur, a pus pe jar intreg sistemul medical si politic din Romania si, in acelasi timp, s-a anuntat fara sa vrea ca un potential ocupant al scaunului de Ministru al Sanatatii. Cred ca un roman-palestinian este mai adecvat postului ala decat un ungur.

Recomand articolul semnat de Val Vilcu (si el mai medic decat Basescu) pe decenews
Cum a căzut Băsescu în capcana Arafat
si mai recomand „pacat”-ul lui Cristian Preda
http://cristianpreda.ro/2012/01/10/pacat-2/comment-page-1/#comment-70518

PS – cateva randuri din proiectul celor trei crai de la CNAS :
Art. 55 (1) Toate spitalele au obligatia de a acorda primul ajutor si asistenta medicala de urgenta oricarei persoane care se prezinta la spital, daca starea sanatatii persoanei este critica sau ii pune viata in pericol. Deci daca starea nu este critica uita de urgenta !!! Sa zicem ca intr-o sambata iti intra un ac de pescuit in deget, nu-l mai poti scoate si mergi la urgenta insa starea ta nu e critica, viata nu ti-e pusa in pericol, si doctorii de garda, in baza legii sustinuta de Basescu, te trimit acasa. De abia luni poti sa mergi la un cabinet cu plata unda sa fii rezolvat.
Art. 47
(1) Asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca este asigurata de servicii de ambulanta acreditate de ministerul sanatatii , ….
Art. 49
Legea Sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat urmeaza a fi pregatita de catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor. Organizarea si functionarea a asistentei medicale de urgenta se reglementeaza prin hotarare de guvern, la propunerea Ministerului Sanatatii. (practic acest articol din lege anuleaza toata munca echpei lui Arafat – eu unul ii inteleg si sustin reactia)
Si ca totul sa fie foarte clar – iata CV-ul lui Cristian Vladescu, autorul proiectului de lege. In viata lui n-a cusut o rana si n-a respirat in preajma unui accidentat. Medicina sanatatii o (re)cunoaste din carti … Acest domnisor a terminat U.M.F. Carol Davila Bucuresti in 1988. Din 1988 si pana in 1997 nu spune si nu se stie nimic despre locurile de munca !!!! In anul 2008 compune alaturi de Gabriela Scîntee si Victor Olsavszky, un studiu ” Romania:
Health System Review ” unde asistenta medicala de urgenta este abordata pe o pagina si juma’.
CV Cristian Vladescu
Proiect 2012 Legea Sanatatii – Sistemul sanitar din Romania

Reclame

Un răspuns to “Basescu a pierdut prima repriza cu Arafat …”

  1. Gaius said

    dr. Raed Arafat era singurul profesionist din guvern… Pacat ca si-au batut joc de el, pacat si de noi romanii caci vom suferi din plin datorita acestei legi criminale….Sa ne rugam fratilor sa nu fim bolnavi…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: