Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Piata universitatii de atunci, din 1990, si cea de acum 2012

Posted by peceresoare pe 19 ianuarie 2012


Va mai amintiti? 1990 Piata Universitatii din Bucuresti? Se strangeau, zilnic, zeci de mii de oameni: studenti, intelectuali, muncitori, pensionari, casnice… Daca am fi reusit in 1990 sa indepartam clica mostenitorilor activisti condusi de Iliescu – astazi probabil ca eram mult mai departe. Dar nu am avut cum. Clica castigase votul covarsitor al majoritatii aburite si adormite cu 2 banane, 3 portocale, o tuica si un slogan: Nu ne vindem tara! caduc azi, in 2012.

Au trecut 22 de ani. Cand trec prin zona Universitatii imi caut si acum tineretea si idealurile de atunci. „Romania are sanse” „Romania are potential” „Raman aici in tara mea, Romania”

Piata Universitatii 1990 - O MARE DE OAMENI

Nu am avut nici o sansa atunci pentru ca tot aparatul a fost impotriva: Televiziunea, presa controlata de activisti pcr, conducerea guvernului – adica eternul de la APACA fara gat Petre Roman si ultimul pe lista cu voia Dvs. Ion Ramirez Ilici Iliescu. Decizia eliminarii fizice a demonstrantilor a fost luata intr-o sedinta la care au participat:  Ion Iliescu (preşedinte), primul ministru Petre Roman (prim-ministru), Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu (seful SRI), Vasile Ionel (seful Marelui Stat Major), N.S. Dumitru (ideologul FSN), Bogdan Niculescu-Duvăz, Adrian Severin, Constantin Chiţac,  Dan Iosif (revolutionar), Gh. Robu (procuror general) şi Mugurel Florescu (adjunctul procurorului general). Fideli învăţăturilor kominterniste, aceştia au decis, cu implicarea ilegală a instituţiilor statului, “mobilizarea la nivel naţional” a muncitorilor (a minerilor în mod special) împotriva studenţilor contestatari.

Petre Roman dădea comunicate în care acuza manifestanţii Pieţei Universităţii de încercare de lovitură de stat legionară, Ion Ilici Iliescu vedea drapelul verde al Mişcării Legionare (chiar dacă legionarii aveau un alt simbol) fluturând pe sediul Ministerului de Interne, agenţii neocomunişti distribuiau fotografii în care unul dintre participanţii activi ai manifestaţiei, Dragoş Pâslaru, apărea îmbrăcat în cămaşă verde (imagine dintr-un film în care interpreta un lider legionar), istoricul (N.B. PUPINCURIST) Răzvan Theodorescu spunea în faţa telespectatorilor că avem de-a face cu o lovitură de forţă care îi aduce aminte, se putea altfel, de legionarism, lucru confirmat şi de ziarele Adevărul, Azi şi Dimineaţa, strict controlate de bolşevicul cu vechi state de serviciu Silviu Brucan. Ce să mai, legionarii trebuiau stârpiţi fără milă! cititi pe linkul  sursa: Florian Palas / roncea.ro adevarul, fara ghilimele sau majuscule. Doar adevarul. Mai vizitati, cititi si dati mai departe postarea:

Pascal Ilie Virgil: Un vector gresit al protestelor

Acum in aceeasi – ca si locatie geografica – piata a Universitatii, de cateva zile s-a pus de „o noua revolutie”. Cu sprijin de la Televiziunile mogule (Realitatea si Antenele), cu sprijin politic din partea „opozitiei democratice” coordonata din umbra , cu sprijin din partea asociatilor revolutionarilor care si-au pierdut privilegiile si rentele viagere, cu sustinerea lui Ion Iliescu chiar de pe patul de spital unde si-a extirpat un polip de pe matul gros, cu sustinerea lui Petre Roman invitat pe sticla tele vizuinii realitatea, cu sprijinul securistului penelist Ghise- invitat pe aceeasi sticla, cu sprijinul lui CT Popescu – acelasi potlogar care in 1990 behaia impotriva uriasilor Coposu si Ratiu, cu tot acest sprijin mediatic si politic de 24 ore din 24 in locul ala delimitat de teatrul National si Universitate, acum profanat, se strang doar cateva sute de oameni, filmati doar noaptea, pe intuneric, ca sa dea bine la numar si la patronatul din tele vizuini. Ei bine, intreg arsenalul asta este indreptat impotriva unui singur om: Traian Basescu. Un om invins recent si care a cedat in fata invingatorului: Raed Afarat, dar un om pe care nu-l vad sa cedeze in fata unui sistem imoral de tip mafiot protocomunist.

De aceea zic ca daca in 1990 era o mare de oameni ACUM ESTE O MASA DE OAMENI. Diferenta intre mare si masa vi-o las dvs. pt. identificare si definitie.

Romania a avut sansa ei in 1990. Nu a fructificat-o sau mai bine zis n-a fost lasata. Iar marea problema este ca si acum, dupa 22 ani, aceiasi politruci imorali fac jocurile si singurul lucru ce va fi obtinut prin demostratiile astea ticaloase este ca viata va fi si mai grea. Leul se va duce la dracu, preturile vor creste, ratingul de tara va fi scazut si investitiile potentiale sau investitorii actuali isi vor lua zborul spre meleaguri nu atat de … „fierbinti”. Romania va fi condusa de marionetele Ponta, Antonescu, Mazare, Vanghelie sau Constantin spre prapastia unde balaurul de la est ranjeste in asteptare.

PS- astazi PSD, PNL si PC (USL) ORGANIZEAZA un miting politic, adunand 7000 persoane din toata tara, la ora de seara !?! Ce au urmarit? sa iasa bataie, scandal? Ei vor sa ne conduca? Cum si catre ce? Astept raspunsul.

PS. – Radu Mazare s-a trezit mai devreme astazi, dupa cheful de sf. Anton, si a ajuns in Bucuresti cu 20 de oameni, costumati in brigazile rosii… In vizuina realitatii Mazare este  „domnia sa” iar aceasta „domnie” cu o alta palarie, ii spune presedintelui tarii „chiorul”. Comenteaza cineva?

Liste interesante cu revolutionari si „revolutionari” gasiti urmand linkurile:

http://mariusmioc.wordpress.com/2010/07/14/lista-luptatorilor-in-revolutie-remarcati-prin-fapte-deosebite-din-monitorul-oficial/

http://mariusmioc.wordpress.com/2010/07/09/lista-revolutionarilor-publicata-in-monitorul-oficial/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: