Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Presedintele Germaniei a demisionat in urma unui scandal de coruptie

Posted by peceresoare pe 17 Februarie 2012


Christian Wulff si-a anuntat demisia in timpul unei declaratii tinuta la Palatul Bellevue din Berlin, Germania , vineri, 17 feb. 2012 . O obliga astfel pe Angela Merkel ( cancelarul Germaniei ) sa inlesneasca un consens intre toate partidele politice, pentru un nou candidat pentru care sa-l inlocuiasca pe presedintele atins de scandal.

Christian Wulff a declarat ca a pierdut increderea poporului german, ceea ce face imposibila continuarea lui intr-un rol care este menit sa serveasca ca o busola morala pentru natiune. El este al doilea presedinte care demisioneaza in ultimii doi ani. Predecesorul sau, fostul sef al Fondului Monetar International, Horst Koehler, a demisionat in mod neasteptat in 2010, dupa ce comentat cu privire la misiunea armatei germane in Afganistan.

Wulff si-a cerut scuze pentru inducerea in eroare a Parlamentului landului Saxonia Inferioara cu privire la un imprumut imobiliar de 500.000 de euro (650.000 dolari), luat de la un prieten de afaceri. De asemenea, el a admis ca a facut o „greşeală gravă”, lasand un mesaj pe robotul telefonic al editorului ziarului BILD (cel mai vandut in Germania) , ameninţând cu un „război” în cazul în care va publica un articol despre relaţiile sale private de finanţare.
Christian Wulff RENT A CAR SIXT „La rent a car SIXT gasiti sa inchiriati masini ieftine” „Cu o maşină închiriata de la Sixt Hanovra, te poti distra chiar şi fără prieteni bogaţi! ”

Aceeasi companie Rent a car SIXT o folosea in 2004 pe Angela Merker pe post de avangarda in reclama :

Angela Merkel aparitie cu cap la SIXT

Iti doresti o noua coafura? … Inchiriaza o decapotabila.

El a mai fost criticat pentru acceptarea unor zboruri gratuite, pentru sine si familia sa, precum si cazarea tot gratuita in vilele de vacanta ale unor bogati oameni de afaceri.

Biroul procuraturii din Hanovra a solicitat joi Guvernului sa ridice imunitatea presedintelui pentru a fi urmarit penal, in baza probelor aflate deja la dosar. „După analize extinse a unor noi documente si evaluarea rapoartelor suplimentare din mass-media, Biroul procuraturii din Hanovra are in prezent suficiente dovezi si probe, si prin urmare, motive de suspiciune de luare de mită sau de avantajele acordate de terti, se mentioneaza intr-o declaratie de joi. ” … prin urmare, propune presedintele Parlamentului german, ca imunitatea presedintelui federal sa fie ridicata.”

Ce parere aveti?! La numai o zi Domnul ( cu D) Christian Wulff si-a dat demisia si se va pune la dispozitia justitiei germane. Daca-mi aduc bine aminte, in cazul infractorului (dovedit prin sentinta judecatoreasca) adrian nastase nici nu s-a pus problema vreunei demisii – el inca imparte directive si directii in PSD – iar colegii politici, printre care domnu’ ponta si domnu’ iliescu inca ii tin spatele infractorului adrian nastase. Observati ca am scris numele „domnilor” de la noi cu litere mici. Asta pentru ca Romania nu e Germania. Si nici nu va fi atata timp cat vom fi condusi de domnii cu litere mici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: