Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Lucruri care se intampla chiar inaintea unui atac de cord …

Posted by peceresoare pe 18 februarie 2012


Conform OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), anual, aproape 17 milioane de oameni mor din cauza bolilor cardiovasculare si in special a Accidentelor vasculare cerebrale (AVC) (3 milioane femei + 2,5 milioane barbati) si a atacurilor de cord (AC) {(infarct miocardic) 3,4 milioane femei + 3,8 milioane barbati}

In USA la fiecare 3 minute cineva moare in urma unui AVC !!!

INIMA vase de sange

INIMA vase de sange

Infricosator lucru este ca 25 la suta dintre toate atacurile de inima se intampla „in tacere”, fara simptome clare sau evidente. Chiar si atunci cand simptomele apar, ele pot fi atat de usoare sau vagi, ca cei mai multi oameni nu-si dau seama ca sunt legate de inima. (cu excepţia cazului în care sunt atentionati).

Motivul pentru care atacurile de cord „tacute” sunt netratate este că oamenii nici macar nu observa simptomele … Timpul este factorul cel mai important pentru supravietuire. Statisticile arată o legătură clară între întârzieri în tratament şi invaliditate sau deces – cantitatea de timp care se scurge între primele simptome si primele ingrijiri primite.

Este important sa retinem ca atacurile de cord „tacute” pot fi la fel de grave si pun in pericol viata la fel ca si atacurile de cord care provoacă durere severa in piept. Prea de multe ori pacientii atribuie simptomele atacului de cord „indigestiei”, „oboselii”, sau „stresului” şi, prin urmare, intarzie sa solicite îngrijiri medicale imediat. Diagnosticul si tratamentul precoce salveaza vieti, iar întârzierea acordarii asistentei medicale poate fi fatala.

Desi durerea în piept este cel mai comun simptom, victimele unui atac de cord pot experimenta o varietate de simptome, inclusiv:
Dureri de maxilar, durere de dinţi, dureri de cap ;
Respiraţie scurta ;
Greaţă, vărsături, disconfort, transpiraţie;
Arsuri la stomac şi / sau indigestie
Dureri de brat (mai frecvent braţul stâng, dar pot fi si la celalalt brat)
Dureri de spate in zona superioara

Mesaje-cheie pentru a proteja sanatatea inimii (conform O.M.S.)
Fumatul , o dieta nesanatoasa, lipsa de activitate fizică cresc riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.
Implicarea în activităţi fizice timp de cel puţin 30 de minute, in fiecare zi, consumul zilnic a cel puţin cinci porţii de fructe şi legume si limitarea consumului de sare sub o lingurita pe zi, va ajuta la prevenirea atacurilor de inima si accidentelor vascular cerebrale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: