Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Fondurile UE nasc monstrii – Asasinat cu bomba la Varna

Posted by peceresoare pe 25 Februarie 2012


Omul de afaceri Yordan Harasimov (52 de ani), a fost aruncat in aer in masina lui, pe o strada din Varna, Bulgaria, vineri, la mai puţin de 24 de ore dupa o intalnire cu reprezentanţi ai Agenţiei pentru Pescuit şi Acvacultura (IARA). Astfel fondurile UE mai fac o victima. Masina sa, un AUDI , a explodat in mers si s-a oprit intr-un stalp de semafor. vezi imaginea

AUDI Yordan Harasimov dupa explozie, Varna, Bulgaria

AUDI Yordan Harasimov dupa explozie, Varna, Bulgaria

Bomba a fost plasata sub scaunul soferului, in momentul deflagratiei scaun ocupat chiar de omul de afaceri. Explozia a avut loc intr-o intersectie importanta din centrul orasului Varna, in apropiere de Universitatea de Economie. Victima nu a raportat nici o amenintare ! A fost executat fara nici un semnal, direct si probabil pentru a fi dat un exemplu. Nu a avut nici o şansă de supravieţuire, din cauza unei răni majore la stomac (rana deschisa) si in plus „faţa lui a fost practic retezata” conform declaratiei directorului spitalului de urgenta din Varna.

Ministrul bulgar de interne, Ţvetan Ţvetanov a comentat: „Harasimov a avut multe „încălcări” ale legii şi a plătit bani seriosi pentru a scapa de lege”…

Yordan Harasimov este un fost luptator de greco-romane şi preşedintele clubului de lupte greco-romane din Varna –  „Lokomotiv 93”. Compania lui Harasimov, „Sever export” ( Nord export) se ocupa cu comertul de peşte, calcan, produse din peşte şi comertul cu o specie de melci de mare, prădători, abundenta în Marea Neagră. Firma este locata in zona Varna – Asparuhovo. Are propriile vase de pescuit si exporta in USA, Japonia, Turcia, Vietnam si Coreea de Sud.

Un important ziar bulgaresc, „Trud”, scrie că motivul principal al asasinatului este tocmai finanţarea UE în valoare de aproape 4 mil. euro, pentru construcţia portului de pescuit în oraşul Varna, care ar deranja grav anumite interese de afaceri.

O săptămână în urmă, Harasimov a spus unor apropiati că a avut „probleme cu persoane din capitala Sofia, care doresc blocarea proiectului portului pescaresc.”
Ziarul „Trud”, citând surse anonime din poliţie, scrie că este foarte probabil ca aceste persoane au şantajaţ şi ameninţaţ pe Harasimov, iar in final au decis să-l omoare.

postul are ca sursa agentia de presa bulgara Novinite

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: