Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Laurentiu Baciu, presedinte LAPAR, este impotriva subventiilor acordate micilor fermieri !

Posted by peceresoare pe 1 Martie 2012


„În România nu s-a reuşit în 20 de ani întocmirea unei strategii agricole, nici măcar pentru un an de zile, ceea ce ar fi vital pentru România. Avem încă o mie şi una de probleme nerezolvate în agricultură, totul decurge haotic şi la voia întâmplării. Din păcate, apar Hotărâri de Guvern şi legi peste noapte, care nu au nicio legătură cu realitatea”, a precizat Laurenţiu Baciu.

Acesta a spus că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) se laudă cu subvenţiile acordate producătorilor români, care însă sunt cele mai mici din Europa. … Pe lângă faptul că sunt foarte mici, vin şi cu mare întârziere. 

Grav este ce a spus Baciu despre fermierii care consuma ceea ce produc. Practic el solicita anularea subventiilor pentru acestia !!!! Incredibil dar adevarat. Iata citatul mai jos :

„Nu am înţeles niciodată de ce subvenţionăm pe cineva care nu dă nimic în schimb. Jumătate din suprafaţa României o bugetăm fără să se întoarcă un leu înapoi, pentru că doar 40-45% din suprafaţa României se lucrează în formă organizată şi numai producţiile acestea contribuie la buget. Restul sunt în acele gospodării familiale care, conform statisticilor, dau acele producţii bombă, iar ministrul Finanţelor este nemulţumit că nu încasează impozite din agricultură. Consider că producţia agricolă de pe jumătate din suprafaţa României nu intră pe piaţă, ori intră foarte puţin, cu săculeţul şi căuşul. Restul este autoconsum. Noi subvenţionăm autoconsumul şi ne întrebăm de ce nu încasăm bani la buget. Cred că numai 40% intră în circuitul economic”, a precizat Baciu.

sursa: recolta.eu

Cum e turcu’ si pistolul! Acum am realizat de ce agricultura Romaniei e la pamant: pt. ca astfel de „baieti destepti”, de smecheri, condusi de interese de grup sunt in capul asociatiilor si comiţiilor care fac sau propun legile. Exemplu unul dintre ei – Adrian Radulescu- cum a ajuns in parlament s-a apucat de votat la doua maini, pardon, tentacule… De unde pana mai ieri, Valeriu Tabara vroia sa puna amenzi pentru terenurile nelucrate ! astazi musiu Laurentiu Baciu vrea sa elimine  subventiile taranilor care mananca ceea ce produc iar cu ce le mai ramane isi aprovizioneaza copii sau fratii de la orase.

Orice specialist in agricultura stie ca trei sferturi din fermele unor tari importante din UE au mai putin de 5 ha. :

Modelul sudic, caracterizat prin ferme foarte mici şi mici (4-8 ha) administrate de către fermieri în vârstă, este tipic în Grecia, Italia, Portugalia (cu excepţia regiunii Alentejo) şi numeroase regiuni din Spania (ex. coasta atlantică, Valencia Murcia). În aceste zone, aproape 3/4 din numărul fermelor au mai puţin de 5 hectare. Majoritatea fermierilor (57 până la 63 % în medie la nivel naţional) au peste 55 de ani. sursa: afaceri-agricole.net

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: