Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

16 civili ucisi de un soldat american, în Kandahar – Afganistan.

Posted by peceresoare pe 12 Martie 2012


Un soldat american a fost reţinut de către forţele internaţionale din Afganistan duminică dimineaţa, într-un incident care implică deschiderea focului asupra civililor.

Numărul morţilor şi al răniţilor în incident este încă în curs de confirmare. NATO a declarat ca tragicul episod a avut loc în provincia afgană Kandahar, districtul Panjwai. La aceasta ora se cunosc 16 morti si 5 raniti. Unsprezece morţi sunt dintr-o singură familie !!! Preşedintele afgan Hamid Karzai a condamnat atacul şi a declarat duminică ca printre morţi sunt nouă copii şi trei femei. „Acesta este un asasinat, ucidere intenţionată a civililor nevinovaţi şi nu poate fi iertat”, a spus Karzai. Preşedintele Obama şi secretarul apărării Leon E. Panetta l-au sunat pe Karzai, exprimându-şi condoleanţele. „Acest incident este şocant şi tragic, şi nu reprezintă caracterul excepţional al armatei noastre şi respectul pe care Statele Unite il au pentru poporul afgan”, a declarat Obama.

Potrivit rapoartelor initiale, soldatul SUA a plecat de la baza lui, a mers pe jos aproape 2 (doi) km. pana a ajuns intr-o zona rurala, unde a intrat în trei case particulare, si a deschis focul – fara motiv – asupra civililor gasiti acolo. Majoritatea victimelor sunt femei si copii.
Panjwai district un barbat isi plange rudele ucise de soldatul american
JANGIR / AFP/Getty ImagesSoldatul (un sergent de 38 ani, casatorit si tata a 2 copii) a fost retinut de fortele internationale.

Generalul american John R. Allen, comandant al forţelor NATO în Afganistan, a descris evenimentul ca fiind unul „îngrozitor” şi a asigurat ca autorul va fi pedepsit sever.

Talibanii au amenintat deja cu represalii si este de asteptat ca numarul atentatelor impotriva fortelor NATO sa creasca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: