Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Criza de ouă. U.E. fără ouă ! Ce a fost mai intai : Oul sau UE ?

Posted by peceresoare pe 26 Martie 2012


U.E. fără ouă !

Ca urmare a politicii UE, producatorii (reuniti in CAOBISCO) din industria de ciocolată, biscuiţi, patiserie si cofetărie sunt loviti de lipsa ouălor. Producătorii din toată Europa se confruntă în prezent cu lipsa alarmantă de ouă şi produse din ouă. Conform ultimelor previziuni pentru piaţa europeană, până în iunie 2012 cererea de ouă va depăşi producţia UE cu 20%, în cazul în care Comisia nu reuşeşte să acţioneze.

Situaţia în ceea ce priveşte disponibilitatea şi preţul este cumplită şi fără precedent.

Producătorii au descoperit că furnizorii de ouă nu sunt în măsură să îndeplinească livrările contractate de ouă şi acest lucru duce la închiderea liniilor de producţie şi anularea unor schimburi de lucru in fabrici de toate mărimile. Unele companii chiar raportează că se aprovizioneaza de la supermarket-uri, pentru a-si permite sa continue producţia.

Ca un rezultat direct al lipsei de aprovizionare, preţul ouălor a crescut cu o medie de 75% în Uniunea Europeană, în ultimele 6 luni. Acest lucru va avea consecinţe dramatice atât pentru producători cat şi pentru consumatori.

CAOBISCO Press Release

Cum ouăle naturale nu pot fi importate din ASIA sau Oceania (timpul de transport ar depasi perioada recomandată consumului uman), cum „in Africa nu se fac ouă” si la fel in Antarctida iar in Nord America si Sud America gainile sunt stresate peste regulamentul lui UE, nouă, cetăţenilor UE nu ne rămane decat să ne punem pofta de oua in cuiul lui Pepelea, de la UE. Urmeaza APA POTABILA si carnea de pui…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: