Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Niste „baieti destepti”, din Bulgaria, intentionau sa importe zahar contaminat radioactiv!

Posted by peceresoare pe 14 Mai 2012


Zaharul provenea din Ucraina – zona Cernobil …

Agentia de presa bulgara Novinite anunta inca de pe 10 mai aceasta.

„Fiul de omului de afaceri bulgar Grisha Ganchev a fost arestat într-o actiune specială a poliţiei pentru frauda în domeniul TVA – producţie de zahăr … Grisha Ganchev este patronul echipei de fotbal Litex Lovech si a firmei LITEX care la sfârşitul anului 2011 s-a asociat intr-un joint-venture cu compania chineza Great Wall Motors, formand Litex Motors. Producţia de automobile pentru piaţa UE a inceput deja în fabrica situata în satul de Bahovitsa, langa Lovech (nordul Bulgariei).

Pe 10 mai, ofiţeri ai Unităţii bulgare pentru Combaterea Crimei Organizate –  GDBOP si functinari ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au arestat ceea ce se se pare a fi un grup de crima organizata care s-au sustras de la plata a sute de milioane BGN catre bugetul de stat, informeaza Ministerul de Interne bulgar.

Sistemul de fraudă TVA a fost inventat de către directorul executiv al unei firme ce distribuia cantităţi mari de zahăr către comercianţii cu amănuntul. Zahărul provenea de la un joint-venture care detine in Bulgaria doua fabrici de zahăr – în Burgas şi Devnia. Doar o mica parte din zahar era facturata oficial, restul fiind inregistrat prin firme in faliment sau firme fantoma.

Potrivit poliţiei bulgare, grupul de crimă organizată intentiona sa importe o cantitate de 25 de tone de zahăr (pentru testare) , zahăr care conţinea elemente toxice din regiune oraşului Cernobîl – Ucraina, ZONA CONTAMINATA RADIOACTIV in urma accidentului nuclear din 26 apr. 1986. În cazul în care zaharul ar fi fost vândut cu succes în Bulgaria, grupul planifica importuri permanente.

Poliţia din Bulgaria a arestat deja cinci persoane, pentru frauda TVA, si continua cercetarile in oraşele Devnya şi Ruse.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: