Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

O femeie din Bucuresti a fost tratată de CANCER, fără să fie bolnavă !!!

Posted by peceresoare pe 24 mai 2012


Niste incompetenti cu diplome de doctori i-au furat unei femei un an din viaţă (SAU MAI MULTI !?) . Cineva i-a încurcat în laborator probele. Femeia a aflat că are cancer în stadiu 3. A urmat un tratament dur, cu citostatice timp de 6 luni, până când un alt medic a descoperit că probele nu sunt ale ei. După aproape un an de tratament şi de chin, Adina a aflat că n-a avut de fapt niciodată cancer. Iar femeia ale cărei probe au fost încurcate, declarată sănătoasă după rezultatul biopsiei, a murit între timp, pentru ca n-a aflat niciodată că e bolnava. INCREDIBIL, doua vieti distruse de niste macelari ! 

„Şase luni am luat aceste citostatice şi efectele au fost groaznice. Îţi cade părul, ai greţuri, nu te mai simţi om. Citostaticele te dezumanizează total”, povesteşte Adina.

mai mult pe RTV.NET

Eu intreb : De ce colegiul medicilor tace? Astarastoaie ia taurul de coarne !  Tacerea voastra e la fel de criminala ca atitudinea impostorilor cu diplome de medici.

IMPORTANT PENTRU CEI CARE TREC PRIN ASTFEL DE CHINURI :
La nivelul fiecarui judet si al Bucurestiului exista „Comisia de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis” locata in Directiile de sanatate publicacare poate fi sesizata cu usurinta – urmand linkul urmator gasiti cerintele cu privire la intocmirea sesizarii : Mod sesizare malpraxis (de pe saitul D.S.P.M.B. – dspb.ro)

In continuare cateva articole (importante) din Legea sanatatii ( Legea nr. 95/ 2006) legate de malpraxis :

ART. 642
(1) In sensul prezentului titlu, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) personalul medical este medicul, medicul dentist, farmacistul, asistentul medical si moasa care acorda servicii medicale;
b) malpraxisul este eroarea profesionala savarsita in exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicand raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice.
2) Personalul medical raspunde civil pentru prejudiciile produse din eroare, care includ si neglijenta, imprudenta sau cunostinte medicale insuficiente in exercitarea profesiunii, prin acte individuale in cadrul procedurilor de preventie, diagnostic sau tratament.
ART. 643
(1) Toate persoanele implicate in actul medical vor raspunde proportional cu gradul de vinovatie al fiecaruia.
ART. 644
(1) Unitatile sanitare publice sau private, in calitate de furnizori de servicii medicale, raspund civil, potrivit dreptului comun, pentru prejudiciile produse in activitatea de preventie, diagnostic sau tratament, in situatia in care acestea sunt consecinta: … 
ART. 656
(1) Personalul medical … va incheia o asigurare de malpraxis pentru cazurile de raspundere civila profesionala pentru prejudicii cauzate prin actul medical.
ART. 657
(1) Asiguratorul acorda despagubiri pentru prejudiciile de care asiguratii raspund, in baza legii, fata de terte persoane care se constata ca au fost supuse unui act de malpraxis medical, precum si pentru cheltuielile de judecata ale persoanei prejudiciate prin actul medical.

(3) Despagubirile se acorda si atunci cand asistenta medicala nu s-a acordat, desi starea persoanei sau persoanelor care au solicitat sau pentru care s-a solicitat asistenta medicala impunea aceasta interventie.
ART. 662
(1) Despagubirile se pot stabili pe cale amiabila, in cazurile in care rezulta cu certitudine raspunderea civila a asiguratului.
(2) In cazul in care partile – asigurat, asigurator si persoana prejudiciata – cad de acord sau nu, este certa culpa asiguratului, despagubirile se vor plati numai in baza hotararii definitive a instantei judecatoresti competente.
toate articolele referitoare malpraxis le gasiti : Raspunderea civila a personalului medical – direct de la sursa Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Reclame

2 răspunsuri to “O femeie din Bucuresti a fost tratată de CANCER, fără să fie bolnavă !!!”

  1. Elena Sabau said

    Si eu am patit acelasi lucru in 2005,la o clinica din Cluj,se intampla acest lucru cred destul de frecvent pt ca nu avem legi care sa-i traga la raspundere pe cei vinovati.
    Nu am facut nici un demers pt. ai pedepsi pe cei vinovati,m-am gandit ca oricum este inutil si nu mai pot schimba nimic din ce m-i se intamplase,dar acest lucru m-a marcat pe tot restu vietii.

    • Sincer imi pare rau pentru ce ati patimit. Toti banii din lume nu compenseaza raul adus de secunda aia in care afli „verdictul”. Totusi „macelarii cu diplome de doctori” nu trebuie lasati in pace ! Au asigurari obligatorii de malpraxis si daune de milioane nu le-ar cadea prea bine. Despagubirile sunt achitate de companiile de asigurari care ulterior se indrepta impotriva lor, a „macelarilor”. Astfel, dupa ce cativa incompetenti cu diplome de medici vor ramane doar cu nasturii de la halate probabil ca sistemul, incet, incet, se va curata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: