Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Ion Cristoiu: Alianţa USL-PDL împotriva lui Dan Diaconescu

Posted by peceresoare pe 29 Mai 2012


Pentru PSD & PNL & PDL & UNPR & UDMR adversarul cel mai periculos…” se numeşte, indubitabil, Partidul Poporului Dan Diaconescu.

Formaţiunea ivită dintr-o televiziune, aşa cum PRM s-a născut dintr-un săptămânal, e tratată de publiciştii noştri fruntaşi cu un dispreţ prostesc. … Între timp, PPDD îşi vede de treabă. … Dacă ar avea alt instrument de percepere a realităţii româneşti decât nasul pe sus, liderii de opinie ar fi fost mult mai atenţi la ceea ce face PPDD şi ar fi observat că:

1) Dan Diaconescu exploatează în chip excepţional parvenirea USL la putere…PPDD a înfăţişat trecerea Puterii din mâinile PDL în mâinile USL ca pe rezultatul unui miş-maş al ciocoilor care au stăpînit ţara timp de 22 de ani. … Românii sunt îndemnaţi să voteze astfel o formaţiune nouă, străină de negustoriile politicianiste româneşti, alcătuită din oameni noi. …

2) O dată ajunsă la Putere, USL s-a străduit, în chip demagogic, să creeze imaginea unei ţări care are bani din belşug. … cheltuieli nebuneşti, deoarece sunt bani. … O dată înlăturată prudenţa făurită de politica lui Traian Băsescu, alegătorii sunt în stare să creadă orice promisiune electorală. … Pe acest fond făgăduielile incredibile ale PPDD devin credibile. … Dacă sunt bani suficienţi de mulţi pentru ca bunicuţa Mariana Câmpeanu, un fel de Suzana Gâdea a PNL, să arunce cu ei în români, de ce n-ar fi realizabile făgăduielile lui Dan Diaconescu?

3) Spre deosebire de alţi politicieni români, Dan Diaconescu a luat ţara la picior. Cine urmăreşte OTV constată, nu fără uimire, că în curând nu va rămâne localitate mai acătării a României care să nu fi fost vizitată de echipa lui Dan Diaconescu. Orice analist lucid îşi poate da seama că formula e de o eficienţă electorală ieşită din comun. … Aceste realităţi explică un fenomen care scapă liderilor de opinie, mulţi dintre ei uşor de acuzat de PPDD ca fiind ditamai ciocoii:

Partidul lui Dan Diaconescu urcă spectaculos în sondaje.

Politicienii, spre deosebire de liderii de opinie, nu numai că ştiu, dar şi iau în seamă realitatea pericolului întruchipat de PPDD. Şi din această conştientizare s-a născut alianţa PDL-UDMR-UNPR-USL pentru promovarea votului uninominal într-un singur tur.

Toate partidele Sistemului au în fiecare colegiu oameni vechi, cei mai mulţi corupţi, întruchipând stăpânii unui oraş sau chiar ai unui ţinut. Fie parlamentari existenţi, fie guşteri care ţin să ajungă în Parlament pentru a scăpa de puşcărie.
PPDD n-are deocamdată astfel de grofi.

sursa : EVZ.RO

Anunțuri

Un răspuns to “Ion Cristoiu: Alianţa USL-PDL împotriva lui Dan Diaconescu”

  1. Extremistul said

    Respect Ion Cristoiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: