Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

O minge de foc a cazut peste Rusia, ranind mai mult de 1200 de oameni.

Posted by peceresoare pe 16 Februarie 2013


Un meteorit, ca o minge de foc, a explodat la o altitudine de aprox. 20 km., vineri la rasarit, peste Rusia / regiunea Ural / orasul Chelyabinsk, oras cu o populatie de 1.130.132 locuitori, rănind peste o mie de oameni, mai ales din cauza ferestrelor spulberate. Locuitorii au fost in stare de șoc si panică. Chiar au crezut ca a inceput un razboi sau ca vine sfarsitul lumii. Explozia a fost uriasa – abcnews estima ca ar fi fost de 20-30 de ori mai puternica decat bomba nucleara de la Hiroshima, iar NASA estima ca s-a eliberat energia echivalentă cu cea degajata de explozia a 500 kilotone de TNT. Tot de la NASA info despre meteorit – masa initiala aprox. 10000 tone cu un diametru de 17 m. Este cel mai devastator impact din ultima suta de ani, mai precis din Iunie 1908 (Tungusk) si un record absolut in ceea ce priveste victimele (ranitii).

File:Chelyabinsk meteor trace 15-02-2013.jpg

Find out about the huge meteor that exploded over Russia in this SPACE.com Infographic.
Source SPACE.com: All about our solar system, outer space and exploration

Peste 2000 de militari rusi sunt acum in orasul fara geamuri si incearca sa ajute locuitorii sa treaca peste noaptea in care se estimeazxa -25˚ Celsius. Practic oamenii aia stau in case ca si afara. Fara geamuri la ferestre. Acum pun cartoane si folii de plastic in geamuri. Se presupune ca mai mult de un milion metri patrati de geam au fost sparte in deflagratie. Guvernatorul Mikhail Yurevich a promis inlocuirea tuturor geamurilor sparte in maxim o saptamana. Costul este evaluat undeva pe la 33 milioane US$.
Chelyabinsk este inca din anii 1940 un centru top-secret pentru cercetare nucleara. Mai este denumit si Tankograd deoarece aici se produce faimosul tanc Soviet T-34.

Marea problema este ca acest meteorit nu a fost detectat nici de NASA si nici de fortele antiaeriene ruse. . Si peste San Francisco (USA) cat si peste Cuba au cazut meteoriti in aceeasi zi !!! Sa fie doar niste meteoriti? Sau…

zidul unei fabrici a cazut …

trecand peste oras

si dinozaurii au pierit tot din cauza unor meteoriti … (corbis)

Va amintiti filmul Armageddon cu Bruce Willis si Ben Affleck?

traducere si adaptare pentru limba romana – © peceresoare.wordpress.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: