Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Un italian din Argentina – noul PAPA la VATICAN, papa Francisco

Posted by peceresoare pe 14 martie 2013


In sfarsit ultimul conclav a ales un Om al lui Dumnezeu. 

Jorge Mario Bergoglio, the new Pope Francis, on the balcony of St Peter’s Basilica. Photograph: Dylan Martinez/Reuters

Jorge Mario Bergoglio, cardinalul Om din  Argentina, care atunci cand a fost ales cardinal  a schimbat un somptuos palat si masina cu sofer pe traiul intr-un modest apartament si deplasarea cu transportul in comun, a fost ales ca al 266 urmas al apostolului Petru pe Sfantul Scaun.

Acest carismatic intelectual iezuit degaja bunatate, smerenie si modestie. Priviti-i imaginea.

Sa fie intr-un ceas bun pentru lumea in care traim. El Mundo estima ca Papa Francisco va fi un papa clam si impaciuitor. Asa cum declara mai devreme arhiepiscopul din Viena, biserica catolica avea nevoie mai mult de un om cu credinta si suflet decat de un director general. Poate aude asta si Biserica Ortodoxa Romana SRL.

Papa Francesco este un Om care intelege saracia si necazurile majoritatii oamenilor , indiferent de credinta lor si care doreste si intelege utilitatea dialogului interconfesional. S-a născut la Buenos Aires, pe 17 decembrie 1936, ca unul din cei cinci copii ai lui Mario si Regina, de origine italiana , el lucrător feroviar, ea casnica. A absolvit un liceu tehnic-mecanic dupa care a urmat literatura si psihologie la universitatea San Miguel, în Argentina, pana a fost hirotonit, pe 13 decembrie 1969 (la 33 de ani !!!) . La 21 februarie 2001 a fost numit cardinal de către Papa Ioan Paul al II-lea .

Spre deosebire de alți cardinali, nu a fost implicat in scandalurile care au clatinat biserica catolica si se banuieste ca va face o prioritate din reforma CURIEI. A fost un adversar inversunat deciziei Argentinei de a legaliza căsătoriile între homosexuali (în 2010) argumentand ca toti copiii trebuie să aibă dreptul de a fi crescuti si educati de un tată și o mamă. 

Este renumit prin atitudinea publica impotriva saraciei si a diferentelor si inegalitatilor sociale. In 2009, a criticat vehement guvernul lui Ernesto Kirchner, soțul actualului presedinte argentinian, Cristina Fernandez de Kirchner, susținând că a fost „imoral, ilegitim si nedrept” de a permite inegalității sociale sa creasca în țară. „Mai degrabă decât sa fie împiedicata (aceasta exacerbare a diferentei intre saraci si bogati) , se pare că ei au optat pentru a face inegalitățile și mai mari”, a spus el. „Drepturile omului sunt încălcate, nu numai de terorism, represiune sau asasinat, ci și de structurile economice neloiale care creează inegalități imense” – bine a spus pe atunci papa de acum. Bogati asupritori ai lumii aveti acum de ce (si de cine) sa va temeti. Wall Street pazea … 

mai jos doua imagini de pe eltribuno.com

Francisco I en fotos

Francisco I en fotos

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: