Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Zece sfaturi pentru a câștiga bătălia cu greutatea

Posted by peceresoare pe 25 octombrie 2013


sursa www; traducere peceresoare

Dacă sunteți una dintre persoanele care încearcă să ajungă la o greutate sănătoasă, probabil știți cum ceva atât de simplu, în aparente, – să mânânci corect și să faci  mai multă mișcare – este, de fapt incredibil de provocator în realitate. Avem o mulțime de  îndreptat , de la genetică la proastele obiceiuri adânc înrădăcinate.

https://peceresoare.wordpress.com

Dar, cand există voință, se gasește o cale … iar următoarele sfaturi sunt în ajutorul eforturilor dvs. de a pierde în greutate.

Dormiți suficient

Impactul negativ al lipsei de somn depășește cu mult afectarea funcției cognitive. Cercetarea a descoperit că această lipsă poate duce la creșterea în greutate, fiind dificilă, ulterior, pierderea în greutate pentru a reveni la greutatea normală. Dacă nu dormiți suficient, pot fi afectate: modul în care organismul folosește insulina, buna funcționare a celulelor adipoase, nivelurile de hormoni care influențează apetitul și sațietatea cât și pofta crescută de zahar și de carbohidrați rafinați.

Păstrați nivelul de insulină stabil

Insulina joacă un rol important în transformarea caloriilor în energie și un nivel ridicat al ei a fost asociat cu obezitatea, – nu este surprinzător, deoarece nivelul ridicat de insulină poate determina organismul să stocheze mai multe grăsimi. Nu lăsați prea mult timp între mese, considerați consumul mai multor mese mici pe zi, mâncați carbohidrații împreună cu proteinele ​​și grăsimile pentru a tempera repartizarea lor, și, evident, reduceți consumul de alimente procesate cât și pe cel de zahăr rafinat.

Verificați nivelul de vitamina D

Vitamina D pare să joace un rol important în greutate, pe mai multe fronturi, de la semnalizarea corespunzătoare a arderilor grăsimilor la modul cum organismul folosește calciul, mineralul care are un rol vital în producerea unei substanțe chimice care determină modul în care organismul folosește caloriile. Înainte de a consuma suplimente de vitamina D, este important să fie verificat nivelul existent  astfel încât să știți exact cât de mult supliment să luați, prea mult poate fi periculos iar insuficient este pur și simplu o pierdere de timp și de bani.

Alimentați-vă conștient

învățand să vă acordați cu semnalele pe care corpul vi le trimite în ceea ce privește foamea și sațietatea este o parte-cheie a pierderii cu succes în greutate , pur și simplu după indiciile corpului vostru, mâncați atunci când trebuie să mâncați și DOAR când simțiți nevoia. Acest lucru este foarte simplu – aveți nevoie doar să fiți mai conștienți. Un studiu a constatat că diabetici care au învățat să mănânce atent au pierdut la fel de mult în greutate ca cei care au fost educați în principii nutriționale specifice, cu diete întocmite special pentru ei.

Limitați mâncatul emoțional

Noi nu mâncăm întotdeauna pur și simplu pentru a satisface foamea. Mâncând emoțional utilizăm alimentele pentru a ne simți mai bine, mâncăm de fapt pentru a ne completa nevoile emoționale, mai degrabă decât pentru a ne umple stomacurile. Atunci când mâncatul a devinit principalul mecanism de adaptare emoțională, când primul impuls este de a deschide frigiderul ori de câte ori sunteți supărat, furios, singur, stresat, epuizat sau plictisit, practic sunteți blocat(ă) într-un ciclu nesănătos în care sentimentul real sau problema nu este niciodată abordat(ă). De aceea mâncatul emoțional poate fi un sabotor important atunci când vine vorba să pierdeți în greutate. Este important să învățați cum să-l țineți în frâu și chiar dacă vă va lua ceva timp, trebuie să fie unul dintre obiectivele dvs. principale în lupta cu kilogramele. Meditația este un instrument de mare ajutor, deoarece ea vă poate ajuta să obțineti o mai mare conștientizare a gândurilor și o creștere a  capacității de a trăi cu sentimentele de disconfort decât să vi le eliminați prin ingerarea unor alimente.

Țineți stresul sub control

Stresul poate bloca eforturile de a pierde în greutate în două moduri. În primul rând, se produc schimbări chimice reale în organism, care pot duce la pofte alimentare nesănătoase și la o tendință pentru ca organismul să stocheze grăsime. În al doilea rând, sentimentul cronic de stres creează o stare mentală jalnică și, așa, nu-ti mai pasă de sănătatea ta, te simți lipsit de speranță cu privire la eforturile de a-ți schimba viața și vei continua angajarea în comportamentul de auto-înfrângere.

Gândiți pe termen lung

Gândirea pe termen lung vă ajută să pierdeți în greutate, deoarece veți fi mai iertători cu dvs. și veți reuși să dezvoltați o relație sănătoasă, mai realistă cu produsele alimentare, continuînd în același timp să vă bucurați de plăceri gurmande, însă nu așa de frecvent.

Clarificați ” De ce” – ul dvs.

Tot ce vrem, vrem pentru un motiv; devine clar „de ce” doriți să pierdeți în greutate va servi ca un puternic factor motivator, care vă va ajuta să faceți orice este nevoie pentru a schimba ce trebuie schimbat. Mergeți în adâncime și ajungeți la motivele din spatele motivelor. Dacă vrei să fii sănătos, de ce? Dacă vrei să fii un părinte mai bun, de ce?

Faceți pași mici

Dacă ar fi posibil să ne schimbăm total obiceiurile într-o singura zi, probabil că lupta cu greutatea n-ar fi pe primul loc. Când plecați pe drumul pierderii în greutate, este important să faceți mici modificări, care în timp se vor adăuga la rezultatele mari. Treceți de la produse lactate integrale la cele cu conținut redus de grăsime; consumați fructe la desert de cel puțin trei ori în timpul săptămânii; schimbați gogoașa și șunca, la micul dejun, pentru unele proteine ​​sănătoase și carbohidrați.

Stabiliți Mini-Obiective

Să rămâi motivat este cheia pentru pierderea în greutate iar stabilirea unor mini-obiective, realizabile, este o modalitate foarte bună pentru a te menține pe drumul cel bun și-n același timp pentru a te simți bine. Poate că primul pas ar fi să intri în pantalonii pe care nu ai fost în stare să-i mai porți în ultimele câteva luni, mai degrabă decât să tinzi direct la greutate ta din liceu.

https://peceresoare.wordpress.com

Un sfat – inainte de a va apuca de orice regim de slabit este bine sa consultati si GHID PT ALIMENTATIA SANATOASA – SOCIETATEA DE NUTRITIE DIN ROMANIA , 171 pagini, in format .pdf  (se deschide direct pe sait – daca doriti, puteti sa-l salvati )

Coodonator :Mariana Graur

Colaboratori: Bogdan Mihai, Gina Botnariu, Raluca Popescu, Cristina Lăcătuşu,
Laura Mihalache, Valentina Răcaru, Mihaela Ciocan, Alina Colisnic, Alina Popa, Sirona Lupu, Laura Filip

Consultanţă: Consiliul Director al Societăţii de Nutriţie din România

iata un pasaj din „in loc de prefata” :”… Până în urmă cu aproximativ 10.000 de ani omul a trecut prin aşa-numita „eră preagricolă”, în care resursele de hrană erau reprezentate de carnea furnizată de vânat şi – doar în plan secundar – de fructele culese din copaci. Această alimentaţie predominant carnivoră i-a furnizat omului primitiv toţi macro- şi micronutrienţii în cantităţi suficiente, aşa încât epoca respectivă nu a fost marcată de deficienţe alimentare…” mai mult, la finalul lucrarii gasiti aproape treizeci de pagini cu anexe (tabele, grafice) , folositoare si lamuritoare. Ultimele 5 tabele prezinta continutul alimentelor : apa, proteine, lipide, glucide, celuloza, calorii, vitamine si minerale.

continutul alimentelor

continutul alimentelor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: