Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

A fost ucis Yasser Arafat? Se pare că da! Ucigându-l pe Arafat – titlu Al Jazeera

Posted by peceresoare pe 7 Noiembrie 2013


Nivel letal de poloniu găsit în corpul liderului palestinian. Moartea lui a slăbit serios cauza palestiniană și a eliminat figura celui care ar fi putut uni diversele și combativele grupuri palestiniene.

Killing Yaser Arafat

Suspiciunile că fostul lider palestinian Yasser Arafat a fost otrăvit sunt întărite acum de descoperirea de către oamenii de știință elvețieni, în rămășițele sale, a unui nivel de poloniu radioactiv de 18 de ori mai mare decat cel normal. Oamenii de știință elvețieni au efectuat teste asupra țesuturilor prelevate din corpul lui Arafat și asupra obiectelor personale cu care acesta a intrat în contact direct. Ei spun acum că sunt siguri într-un procent de 83% că liderul palestinian a fost otrăvit cu poloniu. Locul în care a fost îngropat Yasser Arafat este deasemenea contaminat cu poloniu !!!

Rezultatele anchetei oamenilor de stiinta elvețieni sunt cuprinse într-un raport de 108 de pagini de către Centrul Universitar de Medicină Legală din Lausanne, raport obținut exclusiv prin canalul de televiziune Al Jazeera, care a efectuat anterior propria anchetă. Corpul lui Arafat a fost exhumat în noiembrie anul trecut, în Ramallah – Cisiordania, și 60 de probe de țesut s-au dat unor echipe medico-legale elvețiene, franceze și ruse.

Dave Barclay, un om de știintă criminalist britanic și fost detectiv, a declarat pentru Al Jazeera că rezultatele l-au convins că domnul Arafat a fost ucis. „Yasser Arafat a murit intoxicat cu poloniu”, a spus el.

O otravă rară, mortală = Poloniu este un metal moale gri-argintii găsit în minereul de uraniu. Izotopul poloniu-210 emite particule alfa puternic radioactive, dar acestea nu călătoresc mai mult de câțiva centimetri în aer și pot fi oprite de o foaie de hârtie sau de către stratul de celule moarte de pe pielea trupurilor noastre,” conform Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Din acest motiv, poloniu-210 nu reprezinta un risc pentru sănătatea umană, atâta timp cât acesta rămâne în afara corpului. Dar o doză de 0,1 microgramme – de marimea unui fir de praf cântărind mai puțin de o milionime dintr-un fulg de nea – ar fi fatal dacă ar fi ingerat în alimente sau lichide sau inhalat din aerul contaminat. Doar câteva persoane au murit în urma otrăvirii cu poloniu. Cel mai faimos caz il implică pe Alexander Litvinenko, fost ofiter KGB, devenit dizident, care a primit azil politic din partea guvernului britanic și a trăit în Londra. Este nevoie, de asemenea, de un considerabil know-how științific pentru a fi manevrat în condiții de siguranță.

Arafat, care a simbolizat mult timp lupta palestinienilor pentru propriul lor stat, a murit la 11 noiembrie 2004, de o boală care nu a fost diagnosticată în totalitate de către doctorii lui.

mai multe pe http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/was-yasser-arafat-murdered-lethal-levels-of-polonium-found-in-body-of-palestinian-leader-8925466.html

sau pe : http://www.aljazeera.com/investigations/killing-arafat

raportul medico – legal complet aici pe AL JAZEERA

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: