Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Elevii români înspre coada clasamentului evaluării internaționale PISA – OECD

Posted by peceresoare pe 3 Decembrie 2013


Aproximativ o jumatate de milion de elevi din 65 de națiuni și sisteme de învățământ au luat parte la Programul 2012 pentru evaluarea internațională a elevilor, abreviat: PISA, care este coordonat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – OECD, cu sediul la Paris. (rezultatele la teste PISA , in format .pdf, PISA 2012AICI )

Adolescenții din țările asiatice au dominat examenul mondial dat de copii de 15 ani, asta în timp ce elevii din Romania n-au arătat mai nimic… poate doar „starea națiunii și a educației” reușind să ajungă doar pe locul 45 la matematică, pe 49 la știință și pe locul 48 la lectură, conform rezultatelor testelor publicate marți, pe saitul organizatorului.

Fiecare materie a fost evaluată pe o scală de 1.000 puncte. Printre concluzii:

– La matematică, punctajul mediu din România a fost de 445. Băieții au performat mai bine decât fetele, cu o diferență nesemnificativă din punct de vedere statistic de 4 puncte (media OECD, : 11 puncte mai multe puncte pentru băieți). Pe ansamblu, rezultatele medii au variat de la 368 – Peru la 613 Shanghai- China. Media internațională a fost = 494.

– La știință, punctajul mediu din România a fost de 438. Fetele au avut rezultate mai bune decât băieții cu o diferență nesemnificativă statistic de 5 puncte (media OECD, : doar 1 punct mai multe puncte pentru băieți). Rezultatele medii au variat de la 373 în Peru la 580 în Shanghai- China. Media internațională a fost =  501.

– La lectură, punctajul mediu din România a fost de 439. Fetele au avut rezultate mai bune decât băieții cu o diferență semnificativă din punct de vedere statistic de 40 de puncte (media OECD, : 38 puncte mai mari pentru fete). Rezultatele medii au variat de la 384 (Peru) la 570 în Shanghai – China. Media internațională a fost de 496.

Testul PISA conține întrebări reprezentând 6 nivele de competență.Un indicator de performanță a fost procentul elevilor care au obținut punctaje de nivel ridicat (5 sau 6), la fiecare materie testată. În România, la matematică, doar 3,2% dintre participanții la test au atins nivelul ridicat , asta în timp ce indicatorul obținut de copiii din Shanghai (China) a fost 55,4% !!!. Matematica in România nu mai conteză. E bine „că construim” biserici, cu bani de la buget. Ele or să ne dee de măncare și de beut, or să ne vindece de boale și or să ne învațe și educe copiii.

Efectele programelor educaționale întocmite pe malurile Dâmboviței de către politichieni veniți de aiurea , împotrivă, încep să-și arate colții.

România, Măi Fato, TREZEȘTE-TE!; Nu vei mai avea cei mai deștepți, educați și inteligenți locuitori, cum credeai Tu pe vremuri că ai! . Vietnamul este peste tine. Si Estonia, Letonia, Irlanda, Rusia, Ungaria, Slovacia, Serbia, Croația … De China ce să mai vorbim ?!

Post Scriptum :
Elevi de nivelul 6 – definitie PISA OECD:
NIVELUL 6
La nivelul 6 elevii pot conceptualiza, generaliza, și utiliza informații bazate pe investigații și modelare de situații cu probleme complexe. Ei pot conecta diferite surse de informații și reprezentări și le pot interpreta flexibil. Elevii de la acest nivel sunt capabili de raționament și gândire matematică avansată. Acești elevi pot aplica această perspectivă și înțelegere, împreună cu o măiestrie in operațiuni și relații matematice, simbolice sau formale și pot elabora noi abordări și strategii pentru a ataca situații noi. Elevii de la acest nivel pot formula și comunica cu precizie acțiunile și reflecțiile lor cu privire la concluzii, interpretări, argumente, și corelarea acestora cu situațiile originale.

testul PISA la matematica poate fi rezolvat online aici: http://www.oecd.org/pisa/test/

Revin si cu traducerea testului/2012 la matematica.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: