Pe Cer E Soare

Just another WordPress.com weblog

Usturoiul – două rețete tibetane

Posted by peceresoare pe 18 Ianuarie 2015


Usturoiul este o plantă perenă – denumirea în limba latină: Allium sativum 

Usturoiul, folosit ca aliment si medicament de cateva mii de ani,  este unul dintre cele mai bune remedii naturale din lume. Spre exemplu prima atestare scrisă a utilizării usturoiului în sănătatea cardiovasculară a apărut în urmă cu 3500 ani în Codex Ebers, în Egiptul antic. În timpul războaielor și ori de câte ori a existat foamete și sărăcie, usturoiul a fost un aliment important și un remediu util împotriva multor boli.  Medicina modernă, prin numeroase studii științifice a confirmat toate cunoștințele anterioare despre această plantă miraculoasă. Astfel, în zilele noastre, usturoiul ca un remediu este plasat în topul listei plantelor medicinale.

Beneficiile usturoiului

Scade tensiunea arterială
Reduce nivelul de colesterol din sânge (părerile sunt împărțite iar studii efectuate recent nu au demonstrat că usturoiul ar reduce nivelul colesterolului…)
Protejează vasele de sânge
Reduce riscul infarctului și atacului cerebral
Previne gangrena
Protejează împotriva multor boli cronice (bronșită, cataractă, boala Parkinson)
Cure împotriva răcelii și a gripei (usturoiul este un antibiotic natural puternic) – 100 ml suc de usturoi în 275 ml de apa reprezinta un remediu de mare ajutor în răceli. Este și expectorant.
Crește imunitatea organismului
Stimulează producerea de anticorpi în organism
Acționează împotriva celulelor tumorale (usturoiul conține germaniu, mai mult decât orice altă plantă de pe planeta) Conține seleniu – benefic pentru funcționarea normală a ficatului, pentru  sănătatea ochilor, pielii și parului.
Distruge paraziții intestinali
Reduce balonarea și gazele
Este un excelent antioxidant
Încetinește procesul de îmbătrânire
Elimină oboseala și stresul
Protejează organismul de efectele metalelor grele.
Îmbunătățește starea de spirit
Acționează împotriva negilor pielii
Și multe altele…
Cu toate acestea, efectele adverse constituie o îngrijorare … consumați moderat și ascultați-vă organismul … nu se consumă de către cei cu ulcer gastric, cei cu probleme digestive sau de cei care iau anticoagulante.  
1. pentru tratamentul infecțiilor microbiene, bacterii, virusuri și paraziți, se recomandă utilizarea usturoiului proaspăt.
2. pentru protecția inimii și vaselor de sânge trebuie să consumați usturoi fiert.
3. usturoi murat, se recomandă ca o protecție împotriva cancerului.

Rețetă tibetană 1 – Usturoi, lămâie și miere împotriva îmbătrânirii

Se toacă mărunt 10 căpățâni de usturoi și se amestecă cu 1 kg de miere. În cele din urmă, se mai adaugă sucul de la 10 lămâi. Se toarnă într-un vas de sticlă, se acoperă și se lasă timp de 8-10 zile.
Apoi, se ia o lingură din acest elixir natural, de două ori pe zi, dimineața și seara (înainte de masă).
Acest amestec de usturoi, lămâie și miere este cunoscut în medicina tibetană ca o excelentă cura anti-îmbătrânire naturale. Aceasta încetinește cu succes procesul de îmbătrânire.

Cură tibetană cu tinctură de usturoi

Se toacă mărunt 340 grame (20 oz.) usturoi proaspăt și se amestecă într-un borcan de sticlă, cu 250 ml. alcool alimentar (alcool etilic) 70% .
Etanșați ermetic și puneți în frigider timp de 10 zile. După 10 zile, filtrați lichidul, care ar trebui să apară oarecum verzui, cu o cârpă sau un filtru. Puneți-l în frigider din nou timp de încă trei zile . După acest timp , este gata și puteți începe cura.
                                                                                                  număr picaturi
ZIUA          MIC-DEJUN    PRANZ      CINA
1                     1                 2              3
2                     4                 5              6
3                     7                 8              9
4                    10               11            12
5                    13               14            15
6                    15               14            13
7                    12               11            10
8                     9                 8              7
9                     6                 5              4
10                    3                 2              1
11                   25               25             25
se continuă cu câte 25 de picături, de 3 ori pe zi, până la terminarea întregii cantități.
cura cu tinctură de usturoi doar o dată la cinci ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: